V. Orbanas: EK vicepirmininkė įžeidė Vengriją ir jos žmones | Diena.lt

V. ORBANAS: EK VICEPIRMININKĖ ĮŽEIDĖ VENGRIJĄ IR JOS ŽMONES

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas netikėtai pareikalavo Europos Komisijos (EK) pirmininkės pavaduotojos Veros Jourovos atsistatydinimo.

„Pavadindama Vengriją „sergančia demokratija“, ji įžeidė Vengriją ir Vengrijos žmones“, – laiške EK pirmininkei Ursulai von der Leyen teigė V. Orbanas.

Pasak jo, Vengrija „stabdo visus dvišalius santykius su Komisijos vicepirmininke“, o V. Jourovos atsistatydinimas esą yra „būtinas“.

Penktadienį paskelbtame interviu Vokietijos žurnalui „Der Spiegel“ V. Jourova teigė, kad V. Orbanas „stato sergančią demokratiją“.

Eurokomisarė atkreipė dėmesį į nerimą keliančią žiniasklaidos padėtį Vengrijoje, kur tik kelios žiniasklaidos priemonės kritikuoja V. Orbano vyriausybę, o dauguma gyventojų negali susidaryti nešališkos nuomonės apie valdžią.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen „visiškai pasitiki“ savo pavaduotoja Vera Jourova, antradienį pranešė EK atstovė.

EK atstovė spaudai Dana Spinant patvirtino, kad U. von der Leyen gavo V. Orbano laišką ir į jį atsakys, tačiau pridūrė: „Mūsų susirūpinimas dėl teisės viršenybės padėties Vengrijoje yra gerai žinomas.“

V. Jourova EK yra atsakinga už europietiškų vertybių puoselėjimą ir skaidrumą.

V. Orbanas nuo 2010 m., kai atėjo į valdžią, Vengriją valdė vis labiau autoritariniais metodais – jis uždarė nepriklausomas žiniasklaidos priemones ar joms vadovauti paskyrė valdžiai palankius oligarchus.

Vidurio Europos žiniasklaidos ir laisvės fondas (KESMA), valdomas V. Orbanui artimų žmonių, kontroliuoja beveik 500 žiniasklaidos priemonių Vengrijoje, įskaitant televiziją, radiją, laikraščius ir interneto portalus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nuomonė

Negalima boboms duoti valdžios, jos jai per kvailos.

Gaila musu Gitaras bekiausis...

.

nordland

deja, bet tos sorosines, taip paprastai nenusalinsi, ju ten visas lizdas ir jie diktuoja salygas visam issigimusiam sajuzui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS