V. Putiną iš Kremliaus pagrobė ateiviai? | Diena.lt

V. PUTINĄ IŠ KREMLIAUS PAGROBĖ ATEIVIAI?

  • 4

Internautai penktadienį negailestingai šaipėsi iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kai šis kelias dienas nepasirodė viešumoje, nors pareigūnai tvirtino, kad Kremliaus gyvenimas teka įprasta vaga.

Internautai penktadienį negailestingai šaipėsi iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kai šis kelias dienas nepasirodė viešumoje, nors pareigūnai tvirtino, kad Kremliaus gyvenimas teka įprasta vaga.

Valstybinės televizijos parodytas reportažas, kuriame V.Putinas matomas dirbantis savo rezidencijoje prie Maskvos, neišsklaidė internete sklaidančių gandų, kad 62 metų Kremliaus lyderis mirė, buvo nuverstas arba išvyko į Šveicariją, kur esą pagimdė jo širdies draugė.

Ukrainos vaikai sukūrė satyrinį animacinį filmuką, kuriame vaizduojama, kaip V.Putiną iš Kremliaus pagrobia ateiviai.

Socialiniame tinkle išpopuliarėjo žyma #putinumer (Putinas mirė), o tinklalapis putinumer.com siūlė skaitytojams būdų patikrinti, ar tie gandai yra pagrįsti.

Puslapyje su klausimu „Ar Putinas mirė?“ paspaudus mygtuką „Patikrinti“, iššokdavo įvairių sarkastiškų atsakymų.

„Pažvelkit per langą, – rašoma viename iš jų. – Ar žmonės džiūgauja, šoka, leidžia fejerverkus? Ne? Tuomet jis dar nemirė.“

V.Putinas paprastai dažnai reiškiasi valstybinėje žiniasklaidoje, bet pastarąją savaitę jis nesirodė viešumoje, o tai pakurstė gandus, kad prezidento valdymui iškilo pavojus. Nors nebuvo pateikta beveik jokių patikimų faktų, buvo spėliojama, kad įvyko kažkoks lūžis tarp besivaržančių Kremliaus viršūnių stovyklų po opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymo netoli Raudonosios aikštės vasario 27 dieną.

„Putinas tyčia numirė, kad atitrauktų dėmesį nuo Nemcovo nužudymo“, – šmaikštavo „Twitter“ vartotojas, pasivadinęs Putin#Vor (Putinsa#Vagis).

Vienas Ukrainos naujienų tinklalapis paskelbė karikatūrą, kuriame V.Putinas vaizduojamas gulintis šalia bolševikų revoliucijos lyderio Vladimiro Lenino jo mauzoliejuje Raudonojoje aikštėje, taip pat fotomontažų, kuriuose V.Putinas matomas gulintis mirties patale arba atvirame karste (http://tabloid.pravda.com.ua/lounge/5502ae13ecbff/).

Kremlius nesužavėtas

Nors V.Putinas tapo negailestingos satyros taikiniu, jis išlieka pačiu populiariausiu Rusijos politiku. Jo populiarumas itin padidėjo kilus patriotizmo bangai, kai Rusijos lyderis praėjusiais metais aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

Prokremliškas viešosios nuomonės tyrimų institutas VTSIOM penktadienį paskelbė, kad V.Putino populiarumas pasiekė visų laikų aukštumas – 88 procentus.

Paprašytas naujienų agentūros „Reuters“ patvirtinti, kad prezidento sveikata yra gera, V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas atšovė: „Taip. Sakėme tai jau šimtą kartų. Tai nebejuokinga.“

Šveicarijos laikraščiai tvirtino, kad Alina Kabajeva, kuri, anot seniai sklandančių gantų, yra Rusijos lyderio širdies draugė, pagimdė mergaitę vienoje Alpių klinikoje, kurios paslaugomis dažnai naudojasi įtakingi asmenys.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ atskirai citavo D.Peskovą, kuris neigė, kad V.Putinas vėl tapo tėvu, atsakydamas į gandus, esą buvusi olimpinė gimnastė pagimdė Šveicarijoje.

Kremlius jau ne kartą neigė gandus apie numanomus romantiškus ryšius tarp A.Kabajevos ir V.Putino, kuris praėjusiais metais oficialiai išsiskyrė su žmona Liudmila.

„Putino darbotvarkė išties įtempta: vakar jis mirė, šiandien susilaukė vaiko“, – šaipėsi vienas „Twitter“ vartotojas.

Šalyje, kurioje prezidentas dominuoja valstybinėje žiniasklaidoje, demonstracijos yra griežtai kontroliuojamos, o Kremliaus oponentams gresia areštas, baudos, teismai arba, kaip B.Nemcovo atveju, netgi mirtis, internetas tapo veiksmingiausiu kanalu nepasitenkinimui išlieti.

Siurrralistiniame vaizdo įraše, kuris iki penktadienio vakaro buvo peržiūrėtas tinklalapyje „YouTube“ daugiau negu 93 tūkst. kartų, matomi du vyrai slepiamosiomis uniformomis, einantys per šiukšlėmis nuklotą gamtovaizdį ir V.Putino kapą, nešdamiesi televizorių, kuriame rodomas siautulingas kazokų šokis (https://www.youtube.com/watch?v=S28peWtNFZY&t=72).

„Pasaulyje būna neįtikėtinų dalykų, – dainuoja jie. – Būtų galima manyti, kad žmonės liūdės, bet Žemės gyventojai džiūgauja. Visuose žemynuose vyksta paradai. Amerika laiminga, Europa laiminga.“

Kai prezidentas šią savaitę atšaukė susitikimą su Kazachstano lyderiu, tai išprovokavo naują satyros pliūpsnį. Viena iš teorijų skelbė, kad V.Putinas nutarė susitikti su Muamaru Kadhafi (Muamaru Kadafiu) ir Hugo Chavezu (Hugu Čavesu) – velioniais Libijos ir Venesuelos lyderiais.

JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) atstovas, skrisdamas prezidentiniu lėktuvu, buvo paklaustas, ar Vašingtono vyriausybė turi informacijos, kas nutiko V.Putinui ir ar B.Obama apie tai buvo informuotas.

„Man pakanka rūpesčių, kad suspėčiau paskui vieną pasaulio lyderį, – žurnalistams atsakė Baltųjų rūmų atstovas Ericas Schultzas (Erikas Šulcas). – Patariu kreiptis į rusus su klausimais dėl jų (lyderio). Esu tikras, kad jie mielai jums atsakys.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kai paklausia

gal nustipo putleris, atsakymas toks: pažiūrėkite pro langą, ar raudonoje aikštėje klykia iš džiaugsmo liaudis? Jei ne - putleris dar gyvas. kai nustipo stalinas, idiotų karininkų garnizonai ir jų ppž (polevaja pochodnaja žena) klykė nesavais balsais, o maškos, daškos ir katiuškos, apsigobusios nenusakomos spalvos skaromis ir baisiais paltais rėkė apsikabinusios tuos stulpus su garsiakalbiais. Toks juokingas vaizdas įsirėžė visiems, kas tuos puikius vaizdus matė. Neabejoju, kad kokio "jankio", "kęsto Br." tėvai ar jie patys buvo tų klykiančių staliniečių minioje. Su tuo ir sveikinu trolius ir jų išperas.

troliams

pažiūrėsim į tokio "kęsto Br" snukį ar "jankio" idiotišką fizionomiją, kai visi troliai bus po vieną išgaudyti iš Lietuvos, o šiuo metu, manau, jei putlerio nenudobė jo sėbrai, tai jis sėdi kur nors šalia sienos su Baltijos šalimis, pvz., Narvoje, ar okupuotame Karaliaučiuje ir rezga planus pulti Baltijos šalis. Tam jo idiotiškos makaulės pakaks, kad berazumiai ruskiai pultų dar sykį. O gal jis tupi šalia Ukrainos ir rezga banditiškus planus? Bet blogiausiai būtų, jei jis tartųsi su ES šalimis-išdavikėmis. Tuomet bus reikalingos ypatingos sankcijos visiems, įskaitant ir ES šalis-išdavikes. Sveikinu visas NATO pastangas padėti Lietuvai, ir Lietuvos jaunimą, kuris tik 9 mėn. mokysis mušti priešą, šiuo atveju ruskius.

Kęstas Br.

Mūsų valdantieji ponai ir panelės iš šauktinių verslo tikisi didelių kyšių:Apie tai prasitarė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Taip, tas pats nesiskutęs, pliktelėjęs, apkūnus, su kaklaraiščiu-peteliške, ponas (žiūrėkite čia [1]). Jis patvirtina, kad visi vyrai, baigę aukštąjį ir emigravę, turės iki gyvenimo vidurio būti pasiruošę atvažiuoti vergauti šauktiniais Lietuvoje. Tas pats liečia ir neseniai vidurinę mokyklą baigusius emigrantų vaikus. Bausmė - du metai nelaisvės. Karo isterija Lietuvoje valdančiųjų išpūsta neįtikėtinai. Aišku, kad gerus darbus turintys Vakaruose žmonės sumokės didelius kyšius. Na, o su lietuviškais atlyginimais net ir taupesniems iš mūsų nebus įmanoma konkuruoti. Tai va kam Dalia Grybauskaitė neseniai vaizdavo idiotę ir šaukė, kad rusai jau puola Lietuvą. Cirkas turi apsimokėti. Mūsų valdantieji klounai panoro didelių pinigų. Rašykite, skambinkite jūsų Seimo nariui, kol dar nevėlu. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS