V. Putinas atidavė pagarbą S. Berlusconi pavadindamas jį tikru draugu | Diena.lt

V. PUTINAS ATIDAVĖ PAGARBĄ S. BERLUSCONI PAVADINDAMAS JĮ TIKRU DRAUGU

  • 3

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio), vieno artimiausių jo draugų Vakaruose, mirtis yra nepataisoma netektis, ir pavadino jį tikru draugu.

„Silvio man buvo brangus žmogus ir tikras draugas, – sakoma Kremliaus paskelbtoje telegramoje Italijos prezidentui. – Jo mirtis yra nepataisoma netektis ir didelis skausmas.“

70-metis prezidentas teigė, kad žavėjosi italo išmintimi ir gebėjimu priimti įžvalgius sprendimus net ir sudėtingiausiose situacijose.

Jis gyrė S. Berlusconi gyvybingumą, optimizmą ir humoro jausmą.

Anot jo, Rusijoje jis bus prisimenamas kaip principingas dvišalių ryšių stiprinimo šalininkas.

„Tikras patriotas Silvio Berlusconi Tėvynės interesus visada kėlė aukščiau visko“, – pridūrė V. Putinas.

Abu vyrai ne vienerius metus puikavosi bičiulyste – apsistodavo vienas kito atostogų namuose, kartu slidinėjo ir buvo užfiksuoti su didžiulėmis kailinėmis kepurėmis.

V. Putinas padovanojo S. Berlusconi lovą, kurioje 2008 metais italas užsiėmė seksu su eskorto paslaugas teikusia moterimi, rašoma jos atviroje knygoje. Jis savo ruožtu V. Putinui padovanojo antklodės užvalkalą su natūralaus dydžio abiejų vyrų atvaizdu.

S. Berlusconi nepavyko atsiskirti nuo vis labiau izoliuoto Kremliaus vadovo net ir po to, kai 2022 metų vasarį jis pasiuntė karius į Ukrainą.

„Jie buvo du autokratai, kurie stiprino vienas kito įvaizdį: valdžia, fizinis meistriškumas, bravūra, blizgesys“, – naujienų agentūrai AFP sakė istorikas ir S. Berlusconi knygų autorius Antonio Gibelli (Antonijus Džibelis).

Praėjusiais metais S. Berlusconi paskelbė prieštaringą pareiškimą, kad pradėti puolimą V. Putiną pastūmėjo jo asmeninė aplinka, o tai sukėlė pasipiktinimą Italijoje.

Likus keliems mėnesiams iki invazijos į Ukrainą, S. Berlusconi ir toliau puoselėjo jų artimus ryšius, įskaitant ilgą pokalbį telefonu Naujųjų metų išvakarėse.

Tik pernai balandį, praėjus dviem mėnesiams nuo Rusijos puolimo Ukrainoje pradžios, jis viešai sukritikavo šį karą, sakydamas, kad yra nusivylęs ir nuliūdęs dėl V. Putino veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

analogiskai

nauseda irgi turi savo draugeli adamku

Giltine

Laikas ir kremliaus issigimeliui su gauja ruostis!

tai pasiimk su savimi

savo draugą khuilo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS