V. Putinas baiminasi, kad Rusijos generolai gali pernelyg išpopuliarėti dėl karo | Diena.lt

V. PUTINAS BAIMINASI, KAD RUSIJOS GENEROLAI GALI PERNELYG IŠPOPULIARĖTI DĖL KARO

  • 0

Šaltiniai, artimi Rusijos prezidento administracijai, teigė, kad Vladimiras Putinas bijo Rusijos generolų konkurencijos. Vykstant karui Ukrainoje, kai kurie aukšto rango kariškiai gali įgyti „nederamo populiarumo“. Dėl šios priežasties Rusijos Federacijos žiniasklaida nekalba apie generolų veiksmus fronte.

Apie tai pranešė UNIAN.

Generolai Rusijos žiniasklaidos naujienose pasirodo tik norėdami apdovanoti karius arba patys gauti medalį. Pažymima, kad Rusijos didvyrio titulas buvo suteiktas generolui pulkininkui Aleksandrui Lapinui ir generolui majorui Esedullai Abačiovui. 

A. Lapinas yra Centrinės karinės apygardos, užsiėmusios Luhansko regioną, vadas. E. Abačiovas yra Pietų karinės apygardos 8-osios armijos vado pavaduotojas.

Kaip pastebima, V. Putinas baiminasi, kad sulaukę piliečių populiarumo generolai gali nustoti jam paklusti ir net konkuruoti politikoje.

Šaltinio teigimu, V. Putinas prisimena generolą Aleksandrą Lebedą. Dešimtajame dešimtmetyje šis žinomas karinis pareigūnas įsitraukė į politiką ir net užėmė trečią vietą 1996 m. prezidento rinkimuose. Antrajame ture jis palaikė prezidentą Borisą Jelciną, mainais gaudamas Rusijos saugumo tarybos vadovo postą.

1998 metais generolas A. Lebedas buvo išrinktas Krasnojarsko srities gubernatoriumi, tačiau 2002 metais žuvo sraigtasparnio avarijoje.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, generolai, konkurencija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS