V. Putinas: D. Trumpo ir V. Zelenskio pokalbyje neįžvelgiu nieko kompromituojančio | Diena.lt

V. PUTINAS: D. TRUMPO IR V. ZELENSKIO POKALBYJE NEĮŽVELGIU NIEKO KOMPROMITUOJANČIO

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigia, kad paviešintame JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio telefoninio pokalbio išraše neįžvelgia nieko kompromituojančio.

JAV vadovas sulaukė kaltinimų, kad pokalbio metu neva darė spaudimą Kijevui pradėti tyrimą, kuris galėtų pakenkti jo politiniam priešininkui, demokratų kandidatui į JAV prezidentus Joe Bidenui. D. Trumpas per pokalbį klausė Ukrainos prezidento, ar tyrėjai galėtų dar kartą peržiūrėti J. Bideno sūnaus Hunterio veiklą Ukrainoje.

JAV ir Ukrainos vadovų pokalbis telefonu vyko liepos 25 dieną.

„Neįžvelgiu nieko kompromituojančio D. Trumpo ir V. Zelenskio pokalbyje“, – sakė V. Putinas.

„Prezidentas D. Trumpas kreipėsi į kolegą su prašymu ištirti galimą korupcijos atvejį, susijusį su buvusios administracijos nariais. Bet kuris valstybės vadovas būtų turėjęs padaryti tą patį“, – pareiškė V. Putinas, pridurdamas, kad „jie jau naudojosi bet kokiu pasiteisinimu, kad užsipultų prezidentą D. Trumpą, o dabar tai Ukraina“.

Dėl šio D. Trumpo pokalbio demokratai pradėjo apkaltos tyrimą. Tyrimu yra tikrinami D. Trumpui mesti kaltinimai piktnaudžiavimu galia, siekiant apjuodinti varžovą 2020 metais vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose – J. Bideną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS