V. Putinas gyrė Rusijos šnipų darbą | Diena.lt

V. PUTINAS GYRĖ RUSIJOS ŠNIPŲ DARBĄ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį gyrė šalies „drąsius“ šnipus, lankydamasis Užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) būstinėje minint 100-ąsias šios institucijos įkūrimo metines.

V. Putinas, didžiąją dalį koronaviruso epidemijos praleidęs savo rezidencijose Rusijos sostinės apylinkėse ir prie Juodosios jūros, apsilankė SVR būstinėje pietų Maskvoje, nesibaigiant kontroversijai dėl šalies saugumo tarnybų darbo.

1991 metais KGB Pirmosios vyriausiosios valdybos įpėdine tapusi agentūra sekmadienį minėjo savo įkūrimo šimtmetį. Gruodžio 20 dieną Rusija taip pat atiduoda duoklę visų saugumo tarnybų nariams, įskaitant vidaus žvalgybos tarnybos FSB darbuotojus.

Kalbėdamas prie SVR būstinės, V. Putinas, pats kadaise dirbęs KGB, padėkojo visiems „patikimiems ir drąsiems žmonėmis“, saugantiems Rusiją nuo „išorinių ir vidinių grėsmių“.

„Veiksmingas saugumo institucijų darbas, reglamentuojamas įstatymų ir nacionalinių interesų, Rusijai visuomet buvo ir bus išskirtinai svarbus“, – sakė valstybės vadovas.

„Tai viena svarbiausių suverenios, demokratinės ir nepriklausomos mūsų daugiatautės visuomenės raidos garantijų“, – pridūrė prezidentas.

66 metų Kremliaus vadovas gyrė SVR darbą, kuris, jo teigimu, turėjo įtakos tiek Rusijos, tiek viso pasaulio istorijos eigai.

V. Putinas išreiškė viltį, kad išorės žvalgybos pareigūnai ir toliau kovos su „potencialiomis grėsmėmis“ Rusijai. Vis tik šįkart neapsiėjo be reto viešo papeikimo: prezidentas paragino tarnybą „pagerinti savo analitinių dokumentų kokybę“.

Kreipdamasis į FSB ir kitų su terorizmu kovojančių tarnybų narius, V. Putinas pabrėžė, kad jie turi ir toliau elgtis „ryžtingai“.

„Taip pat būtina pasinaudoti dabartinėmis sėkmėmis, kalbant apie kontržvalgybą“, – pridūrė jis.

V. Putinas gyrė rusų saugumo pareigūnus, praėjusią savaitę Vakarų žiniasklaidai paskelbus tyrimą, kuriame prieinama prie išvados, jog FSB agentai buvo atsakingi už Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno apnuodijimą sovietų mokslininkų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Kremliaus šeimininkas nesureikšmino šio tyrimo, atlikto vadovaujant tiriamosios žurnalistikos leidiniui „Bellingcat“. Anot prezidento, jei Rusijos tarnybos norėtų apnuodyti A. Navalną, „tai būtų padaryta“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tokių rusų paruoštų š n i p ų yra ir Lietuvoje,-

tai "patriotė" MAGNOLIJA, kuri Lietuvoje 10 metų " kūrė" žmonių gyvenimo GEROVĘ-- MAŽINDAMA ir pensijas ir atlyginimus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS