V. Putinas ir Kim Jong Unas pasirašė strateginės partnerystės sutartį | Diena.lt

V. PUTINAS IR KIM JONG UNAS PASIRAŠĖ STRATEGINĖS PARTNERYSTĖS SUTARTĮ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas trečiadienį po pokalbių Pchenjane pasirašė „strateginės partnerystės sutartį“, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.

V. Putinas kiek anksčiau buvo pareiškęs, kad abi šalys parengė dokumentą, tapsiantį jų santykių pagrindu, bet nepateikė detalių.

„Rusija ir Šiaurės Korėja pasirašė visapusės strateginės partnerystės sutartį“, – skelbė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi korespondentu.

Teigiama, kad abu lyderiai per vizitą taip pat apsikeitė dovanomis. Pasak Kremliaus padėjėjo Jurijaus Ušakovo, Kim Jong Unas, be kita ko, gavo prabangų rusų gamybos automobilį „Aurus“.

J. Ušakovas nepasakė, kokių dovanų sulaukė V. Putinas, tačiau užsiminė, kad jos susijusios su V. Putino atvaizdu, „įskaitant biustus“.

Kremlius pirmadienį tvirtino, kad minėta sutartis pakeis ankstesnius dvišalius dokumentus ir deklaracijas, pasirašytas 1961, 2000 ir 2001 m.

Maskvos ir Pchenjano ryšiai sukėlė susirūpinimą Vakaruose, kurie mano, kad Rusija įgijo ir naudoja Šiaurės Korėjos ginkluotę kare prieš Ukrainą.

Kim Jong Unas kiek anksčiau sakė, kad santykiai su Rusija žengia į „naują klestėjimo erą“, o V. Putino vizitas sustiprins abiejų šalių ryšius.

V. Putinas: sutartis su Šiaurės Korėja numato abipusę pagalbą agresijos atveju

Šiaurės Korėjos ir Rusijos pasirašyta nauja sutartis numato abipusę pagalbą, jei kuri nors iš jų susidurtų su agresija, po derybų Pchenjane paskelbė V. Putinas.

„Šiandien pasirašyta visapusės partnerystės sutartis, be kitų dalykų, numato abipusę pagalbą agresijos prieš kurią nors iš sutarties šalių atveju“, – sakė V. Putinas. Jį citavo Rusijos naujienų agentūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Komentatoriai - Cha ir Nuotrauka

Du Gaideliai, Du Gaidžiai

Nuotraukoje

du šūdai

Cha

Kacapska šliucha palot progą gavo, vun į būdą syroža apsišikęs:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS