V. Putinas Kazachstane susitiks su R. T. Erdoganu ir Xi Jinpingu | Diena.lt

V. PUTINAS KAZACHSTANE SUSITIKS SU R. T. ERDOGANU IR XI JINPINGU

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Kremliaus duomenimis, trečiadienį Kazachstane susitiks su savo turkų kolega Recepu Tayyipu Erdoganu.

Jiedu kalbėsis Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikimo išvakarėse, antradienį pranešė Kremlius. Ketvirtadienį V. Putinas SCO viršūnių konferencijoje susitiks ir su Kinijos vadovu Xi Jinpingu.

Pasak Kremliaus, taip pat planuojami V. Putino pokalbiais su Azerbaidžano, Kazachstano ir Baltarusijos prezidentais. Numatyti ir susitikimai su Pakistano ministru pirmininku bei Irano viceprezidentu.

Šiuo metu Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijai, kuriai be Kinijos priklauso ir Indija, pirmininkauja Kazachstanas. SCO organizacijai, kuri pradžioje 2001 m. buvo įkurta kovai su teroru, taip pat priklauso Pakistanas, Iranas, Kirgizija, Tadžikistanas bei Uzbekija. Vargu, ar V. Putinas iš Rusijai draugiškos organizacijos išgirs kritikos savo karui Ukrainoje. Indijos premjeras Narendra Modis susitikime nedalyvaus. Jis vėliau ketina apsilankyti Rusijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Labai

gerai, šaunuoliai ir pagarba !!!!!

Girdi, turke _ Tu Debilas

100

turkija

visada byvo yra ir bus su teroristais ,ypac su rusais .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS