V. Putinas: M. Gorbačiovas padarė milžinišką įtaką pasaulio istorijos eigai | Diena.lt

V. PUTINAS: M. GORBAČIOVAS PADARĖ MILŽINIŠKĄ ĮTAKĄ PASAULIO ISTORIJOS EIGAI

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad paskutinis Sovietų Sąjungos vadovas Michailas Gorbačiovas, kuris mirė antradienį, padarė „milžinišką įtaką“ pasaulio istorijai.

„Michailas Gorbačiovas buvo politikas ir valstybės veikėjas, padaręs milžinišką įtaką pasaulio istorijos eigai“, – sakoma Kremliaus pareiškime, kuriame V. Putinas išreiškė „gilią užuojautą“ M. Gorbačiovo artimiesiems.

„Jis vadovavo mūsų šaliai sudėtingų, dramatiškų pokyčių, didelio masto užsienio politikos, ekonominių ir socialinių iššūkių laikotarpiu. Giliai suprato, kad reformos būtinos, siekė pasiūlyti savo sprendimus pribrendusioms problemoms“, – sakoma pareiškime.

M. Gorbačiovas ėjo 92-us metus, jis mirė po sunkios ligos.

M. Gorbačiovas Sovietų Sąjungos komunistų partijos generaliniu sekretoriumi dirbo nuo 1985 iki 1991 metų.

Vakaruose jis tikriausiai bus atsimenamas kaip žmogus, prisidėjęs prie santykių tarp SSRS ir JAV atšilimo, jo nuopelnais laikomos ir pradėtos demokratinės reformos.

Tačiau jis nesiėmė ryžtingiau modernizuoti sąstingio apimtos valstybinės ekonomikos ir išlaikė griežtą politinės santvarkos kontrolę, o Lietuvoje bus menamas kaip jėga malšinęs šalies nepriklausomybės siekius.

V. Putinas, pavadinęs Sovietų Sąjungos žlugimą didžiausia XX amžiaus geopolitine katastrofa, didžiąją dalį savo daugiau nei 20 metų trunkančio valdymo laiko stengiasi pakeisti M. Gorbačiovo pradėtas reformas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gorbis, bent jau,

nebuvo stalininis, sadistinis idiotas.Buvo varžtas mordoro zombių rankose .Bet, tai neteikia jam išteisinimo dėl Sausio 13 aukų Lietuvoje .

Jo

Kai komunistinis kacapynas priėjo galą, ėmė badaut, gorbis iš priešų-amerikonų išprašė vištienos. Kažna iš ko maldaus putleris.

Ir Putinas Teisus

Gorbaciovas kaip Riteris. Pakeite pasaulio kursa…

SUSIJUSIOS NAUJIENOS