V. Putinas: nauja Rusijos konstitucija įsigalios šeštadienį | Diena.lt

V. PUTINAS: NAUJA RUSIJOS KONSTITUCIJA ĮSIGALIOS ŠEŠTADIENĮ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad konstitucinės reformos, patvirtintos per šią savaitę užsibaigusį visuotinį balsavimą, įsigalios šeštadienį.

„Pataisos įsigalioja. Jos įsigalioja, jokiu būdu neperdedant, liaudies valia. Žinote mano poziciją: pagrindinio įstatymo pakeitimai liečia visus, o galutinį, lemiamą žodį čia galėjo pasakyti tik Rusijos piliečiai“, – kalbėjo V. Putinas per susitikimą su darbo grupe, padėjusia parengti reformą.

Prezidentas taip pat padėkojo referendume dalyvavusiems rinkėjams.

„Priėmėme šį reikšmingą sprendimą kartu, visa šalimi. Jis liečia tas vertybes ir pagrindinius principus, kuriais grindžiama tolesnė Rusijos raida ir kurie paverčia mus tikrai viena tauta, viena visuma“, – pridūrė valstybės vadovas.

V. Putinas pažymėjo, jog rinkėjų aktyvumas buvo didelis.

„Tokiomis sunkiomis sąlygomis, esant tokiam krūviui, buvo padaryta viskas, kad visos Rusijos balsavimo procedūra piliečiams būtų patogi ir, kas šiandien yra svarbu, saugi“, – sakė prezidentas.

Anot jo, balsavimo rezultatai parodė, kad visuomenė yra vieninga šaliai svarbiais klausimais.

Penktadienį V. Putinas pasirašė įsaką, numatantį naujos konstitucijos įsigaliojimą liepos 4 dieną.

Balsavimas dėl reformos Rusijoje vyko nuo birželio 25 dienos iki liepos 1-osios. Oficialiais duomenimis, rinkėjų aktyvumas siekė beveik 68 proc., o reformoms pritarė kone 78 proc. visų balsavimo dalyvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>Tai

Tai juk svarbu paloti, niekada nebuvote ir niekada nebusite ten. Nors ir prezidentai ten keisis kasmet,vistiek bus blogai :)

tai va

reikia ir mums tokio ryztingo kuris nrsilankstytu kaip vasalas?...

Tai

užsitikrino sau Brežnevo vadovavimą,bus Rusijos vadu iki gyvos galvos.Vel rusai turės drebantį gyrgždantį tipo prezidentą,nors patys išsirinko,patys galės ir džiaugtis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS