V. Putinas nurodė sumažinti šiltnamio dujų taršą 70 proc. nuo 1990 m. lygio | Diena.lt

V. PUTINAS NURODĖ SUMAŽINTI ŠILTNAMIO DUJŲ TARŠĄ 70 PROC. NUO 1990 M. LYGIO

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo nurodė iki 2030 metų sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų taršą 70 proc. nuo 1990 m. lygio, trečiadienį paskelbė Kremlius.

Maskva pažymi, kad temperatūros kilimo poveikis Rusijoje juntamas smarkiau nei kitose pasaulio dalyse. Mokslininkams itin didelį nerimą kelia tai, kad Sibire tirpsta amžinasis įšalas ir tirpdamas išskiria didžiulį kiekį klimatui kenksmingų metano dujų.

Sutapo, kad V. Putino dekretas paskelbtas tą pačią dieną, kai JAV oficialiai pasitraukė iš Paryžiaus klimato susitarimo. Tarptautiniai klimato mokslininkai perspėja, kad reikia imtis drastiškų veiksmų, kad pasaulinė temperatūra, kaip numatoma susitarime, nepakiltų daugiau nei 1,5-2 laipsniais Celsijaus.

Didžiausioje pasaulio šalyje Rusijoje klimato kaitos padariniai pasireiškia ne vien amžinojo įšalo tirpimu, tačiau ir metiniais temperatūrų rekordais, milžiniško masto miškų gaisrais ir potvyniais.

V. Putinas taip pat nurodė vyriausybei parengti klimatui neutralios socialinės ir ekonominės plėtros strategiją, kuri šalyje būtų įgyvendinama iki 2050 metų.

Rusija, kurioje gausu žaliavų, yra priklausoma nuo savo dujų ir naftos išteklių. Tačiau šalis taip pat yra viena daugiausiai anglies dioksido išmetančių pasaulio valstybių. Beveik du trečdaliai Rusijos žemių yra amžinai įšalę. Tirpimas taip pat gali išskirti didelį anglies kiekį, o tai tik dar labiau prisidėtų prie visuotinio atšilimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

?

Kirk proc kitais metais?

kolkas

viskas tik ant popieros kuris gerai dega o pats iki to laiko bus senelis jei ne AAkas gali zinot Dievo keliu?...

Keista

Kad ne 120%. Ar cia buvo svarbi informacija Kaunieciams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS