V. Putinas papasakojo, kodėl nesiskiepijo prieš kameras | Diena.lt

V. PUTINAS PAPASAKOJO, KODĖL NESISKIEPIJO PRIEŠ KAMERAS

  • 12

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė nusprendęs, jog skiepytis nuo koronaviruso prieš kameras, kaip tai padarė kitų šalių lyderiai, nėra būtina, nes svarbiau, anot jo, yra „pats vakcinacijos faktas“.

„Na negi mes turime beždžioniauti? Ar būtina daryti taip, kaip daro kažkas ir kažkur? Na, greičiausiai ne“, – pareiškė jis interviu televizijos kanalo „Rossiya 1“ laidai „Maskva. Kremlius.Putinas“, paklaustas, kodėl nusprendė nedemonstruoti skiepijimo proceso žiniasklaidoje.

Prezidento nuomone, suklastoti skiepą tokiu aukštu lygmeniu yra visiškai nesunku.

„Galima parodyti tą injekciją, o iš tiesų suleisti fiziologinį tirpalą, nežinau, bet ką, kefyrą, kokias nors apelsinų sultis. Na tiesiog... aš juokauju, žinoma, na, tiesiog vitaminus“, – pareiškė V. Putinas.

„Na, tai, mano nuomone, yra nerimta. O rimta yra tai, kad tai [vakcinacija] yra iš tiesų reikiamas dalykas, net būtinas, mano nuomone. Jeigu žmogus nori jaustis užtikrintai, nenori sirgti ir turėti sunkių pasekmių po ligos, geriau, žinoma, yra pasiskiepyti“, – pažymėjo jis.

V. Putinas pabrėžė, jog prieš skiepijantis geriausia iš anksto pasitarti su gydytoju, ypač tuo atveju, jeigu yra lėtinių ligų. Pasak prezidento, jam prieš suleidžiant skiepą buvo pamatuota temperatūra.

Jis patikino, kad visos trys Rusijos vakcinos nuo koronaviruso yra veiksmingos, patikimos ir saugios.

Rusijos valstybės vadovas taip pat pareiškė, jog tai, kokia vakcina jam buvo suleista, žino tik jį gydantis gydytojas.

„[Tai buvo] Viena iš mūsų trijų vakcinų. Prašiau kolegų nekalbėti apie tai, o šiaip aš jiems nesakau, jie net nežino“, – pareiškė jis ir pridūrė: „Žino tik mano gydytojas, kuris suleido man tą skiepą.“

68 metų V. Putinui pirmoji vakcinos dozė buvo suleista antradienį.

Vakcinavimo kampaniją Rusija pradėjo gruodžio pradžioje, tačiau abiem vakcinos dozėmis iki šiol buvo paskiepyti tik maždaug 4 mln. iš 144 mln. šalies gyventojų, o dar 2 mln. žmonių buvo suleista pirmoji vakcinos dozė.

Vakcinos Rusijoje vertinamos itin skeptiškai. Pavyzdžiui, neseniai atlikta apklausa parodė, jog pasiskiepyti nori mažiau nei trečdalis žmonių, o beveik du trečdaliai sako manantys, jog koronavirusas yra žmogaus sukurtas biologinis ginklas.

Rusija yra viena iš labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių šalių. Čia nuo pandemijos pradžios buvo nustatyta daugiau kaip 4,5 mln. užsikrėtimo atvejų. Oficialūs duomenys taip pat rodo, kad šalyje užregistruota daugiau kaip 200 tūkst. su koronavirusu susijusių mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Dieduks

Begemotai visad bijo skiepų

Akivaizdus bandito ir

Aferisto mąstymas: viską galima suklastoti ir viską visi klastoja.

Kuo toliau - tuo labiau žaviuosiu Rusija ir Kinija

Tai vienintelės valstybės, kurios nepasiduoda ir niekada nepasiduos JAV terorizmui. Tai vienintelės valstybės, kurios pasako tiesiai į akis - ką galvoja ir kas iš tikrųjų yra Amerika. Jų pėdomis jau seka ne viena Europos ir šiaurės Amerikos šalys. Pasaulis jau perprato JAV teroristų užmačias - valdyti visą pasaulį pagal jų teroristinius principus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS