V. Putinas paragino rusus parodyti patriotizmą ir balsuoti | Diena.lt

V. PUTINAS PARAGINO RUSUS PARODYTI PATRIOTIZMĄ IR BALSUOTI

  • 5

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paragino rusus balsuoti šį savaitgalį rengiamuose rinkimuose, kurie, anot jo, vyksta sudėtingu šaliai metu.

Ilgametis šalies vadovas siekia dar kartą įtvirtinti savo valdžią ir artėja prie to, kad užsitikrintų naują šešerių metų kadenciją

Šis balsavimas, anot Kremliaus, parodys, kad visuomenė visiškai palaiko jo plataus masto karą prieš Ukrainą.

„Esu įsitikinęs: jūs suprantate, kokį sudėtingą laikotarpį išgyvena mūsų šalis, su kokiais sudėtingais iššūkiais susiduriame beveik visose srityse“, – sakė V. Putinas rinkimų išvakarėse kreipdamasis į rusus.

„Kad ir toliau galėtume garbingai į juos reaguoti ir sėkmingai įveikti sunkumus, turime būti vieningi ir pasitikintys savimi“, – pridūrė jis.

Pergalė kovo 15–17 dienomis vyksiančiuose rinkimuose leis jam likti Kremliuje bent iki 2030-ųjų, tai yra ilgiau nei bet kuriam kitam Rusijos vadovui nuo Jekaterinos Didžiosios laikų XVIII amžiuje.

„Pasakysiu tiesiai: dalyvavimas rinkimuose šiandien yra patriotinių jausmų išraiška“, – pridūrė V. Putinas.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad balsavimas vyks keturiose Ukrainos teritorijose, kurias Rusija tvirtina prisijungusi, ir 2014 metais Maskvos aneksuotame Krymo pusiasalyje. Kyjivas ir jo sąjungininkai pasmerkė šias aneksijas ir jų nepripažįsta.

Pasakysiu tiesiai: dalyvavimas rinkimuose šiandien yra patriotinių jausmų išraiška.

„Mūsų kovotojai fronte taip pat balsuos. Jie, rodydami drąsą ir didvyriškumą, gina Tėvynę ir dalyvaudami rinkimuose rodo pavyzdį mums visiems“, – sakė Rusijos vadovas.

Rinkėjų pasitikėjimas šiuo buvusiu KGB agentu išlieka didelis.

Rusijos kariai Ukrainoje pastaruoju metu pasiekė pirmuosius per ilgus mėnesius laimėjimus mūšio lauke, o balsingiausias V. Putino kritikas Aleksejus Navalnas praėjusį mėnesį mirė Arkties kalėjimo kolonijoje.

Stebėtojai sako, kad Rusijos vadovo rinkimai nebus sąžiningi, nes visiems svarbiems opozicijos politikams juose dalyvauti uždrausta.

Gairės: Vladimiras Putinas, prezidento rinkimai, Rusija, balsavimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

RICHARD

bolsevikine komedija vergu saliai

Taip -

"dalyvavimas rinkimuose šiandien yra patriotinių jausmų išraiška“, – pridūrė V. Putinas. Taigi, o kur PROTO išraiška?

ragintojas

ko gero ant kvietimų parašė, kad neatėję balsuoti bus nedelsiant išsiųsti į frontą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS