V. Putinas pasakys metinę kalbą prieš rinkimus ​ | Diena.lt

V. PUTINAS PASAKYS METINĘ KALBĄ PRIEŠ RINKIMUS ​

Ketvirtadienio rytą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi pasakyti metinę kalbą įstatymų leidėjams.

Tikimasi, kad jis turėtų pakomentuoti karą Ukrainoje, kuris tęsiasi jau daugiau nei dvejus metus. Pastaruoju metu į Ukrainą įsiveržusi Rusijos kariuomenė pasiekė taktinių laimėjimų.

Likus kiek daugiau nei dviem savaitėms iki vadinamųjų prezidento rinkimų, 71 metų V. Putinas turėtų pranešti Federalinei Asamblėjai apie savo ekonominius, socialinius ir užsienio politikos tikslus ateinančiais metais. Jis planuoja kreiptis į abu Asamblėjos rūmus – Valstybės Dūmą ir Federacijos Tarybą.

Neabejojama, kad per vadinamuosius rinkimus, vyksiančius kovo 15–17 d., V. Putinas penktą kartą bus patvirtintas Rusijos prezidentu. Opozicijai neleista dalyvauti rinkimuose, o kiti kandidatai palaiko jo politiką ir vyriausybės kritikų yra laikomi tik dekoracija. Kremliaus oponentai rinkimus vadina imitacija.

Savo kalboje, kurią transliuos valstybinė televizija, prezidentas tradiciškai komentuoja esamą situaciją Rusijoje, ekonomikos ir socialinę politiką. Kalba taip pat bus transliuojama kai kuriuose kino teatruose.

Daugelis rusų skundžiasi didėjančiomis kainomis ir gyvenimo išlaidomis. Pagal plotą Rusija yra didžiausia šalis pasaulyje.

Ketvirtadienio V. Putino kreipimasis bus jau 19-oji jo metinė kalba. Šiomis kalbomis jis nustato pagrindines politines gaires Rusijos visuomenei. Pastarąjį kartą V. Putinas tokią kalbą pasakė 2023 m. vasarį, tuomet jis paskelbė, kad Rusija stabdo „New START“ branduolinio nusiginklavimo sutartį. Pirmaisiais karo Ukrainoje metais V. Putinas metinės kalbos nepasakė.

Gairės: Vladimiras Putinas, metinė kalba, rinkimai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS