V. Putinas pasirašė įsaką: Rusija į kariuomenę pašauks 150 tūkst. prievolininkų | Diena.lt

V. PUTINAS PASIRAŠĖ ĮSAKĄ: RUSIJA Į KARIUOMENĘ PAŠAUKS 150 TŪKST. PRIEVOLININKŲ

Sekmadienį Maskvoje buvo paskelbtas prezidento Vladimiro Putino pasirašytas įsakas, pagal kurį, kaip ir kasmet, per pavasario šaukimą į Rusijos kariuomenę bus pašaukta 150 tūkst. šauktinių.

Karo prievolininkai kasmet balandžio 1 d. šaukiami atlikti 12 mėnesių tarnybą. Panašus šaukimas vyksta ir rudenį. Gynybos ministerija anksčiau patikino, kad šauktiniai nebus siunčiami į frontą Ukrainoje.

Pagal dekretą iki liepos 15 d. turi būti pašaukta 150 tūkst. šauktinių nuo 18 iki 30 metų. Gynybos ministerija taip pat paskelbė dokumentą, kuriuo iš tarnybos atleidžiami baigusieji bazinius mokymus. Šie apmokyti kareiviai visais būdais viliojami stoti į tarnybą fronte Ukrainoje, jie dažnai patiria spaudimą pasirašyti atitinkamą sutartį.

Nuo 2022 m. vasarį pradėtos invazijos Rusijos pajėgos Ukrainoje patyrė didelių nuostolių.

Šeštadienį paviešintais britų žvalgybos duomenimis, Rusijos kariuomenė per mėnesį pritraukia 30 tūkst. kareivių, kad palaikytų plataus masto karą su Ukraina. „Rusija išlaiko reikšmingą kiekybinį pranašumą konflikte ir lenkia Ukrainą turimu šaudmenų ir technikos kiekiu“, – sakoma Jungtinės Karalystės Gynybos ministerijos kasdien skelbiamoje atnaujintoje žvalgybos informacijos suvestinėje.

Tikėtina, kad Rusija per mėnesį papildomai surenka maždaug 30 tūkst. kareivių ir veikiausiai kompensuoja patirtus nuostolius bei gali tęsti puolimą, sekinantį Ukrainos pajėgas, sakoma joje.

Gairės: Rusija, šauktiniai, kariuomenė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS