V. Putinas apie J. Prigožiną: klaidų jis gyvenime pridarė rimtų | Diena.lt

V. PUTINAS APIE J. PRIGOŽINĄ: KLAIDŲ JIS GYVENIME PRIDARĖ RIMTŲ

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino samdinių vadeivos Jevgenijaus Prigožino žūtį sudužus lėktuvui, praneša LNK.

Kremlius nutraukė tylą. Praėjus parai po J. Prigožino lėktuvo katastrofos prabilo V. Putinas.

Kremliaus šeimininkas pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems, didingai kalbėjo apie „Wagner“ samdinius. O jų vadą ir kadaise labai artimą V. Putinui buvusį J. Prigožiną vadino talentingu žmogumi ir verslininku.

V. Putinas taip pat pažadėjo, kad Rusija kruopščiai tirs incidentą, tačiau pridūrė, jog ekspertizė užtruks.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pirmiausiai noriu pareikšti nuoširdžią užuojautą visų žuvusiųjų šeimoms dėl šios lėktuvo katastrofos. Tai – visada tragedija. Jeigu iš tikrųjų, kaip rodo pirminiai duomenys, ten buvo „Wagner“ kompanijos samdiniai, tai noriu pabrėžti, kad tai žmonės, kurie įnešė reikšmingą indėlį į mūsų bendrą kovą su neonacių režimu Ukrainoje. Mes tai prisimename, žinome ir nepamiršime. J. Prigožiną aš pažinojau seniai, nuo 1990 m. Tai sudėtingo likimo žmogus ir klaidų jis gyvenime pridarė rimtų. Bet reikalingų rezultatų jis siekė ir sau, ir kai aš prašiau bendram reikalui, kaip ir šitais paskutiniais mėnesiais. Jis buvo talentingas žmogus, talentingas verslininkas. Dirbo ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje, Afrikoje. Ir rezultatai matėsi – nafta, dujos, brangieji metalai, brangakmeniai. Jis, kaip man žinoma, tik vakar grįžo iš Afrikos. Susitikinėjo čia su kai kuriais oficialiais asmenimis, bet kas iš tiesų įvyko, mane šįryt informavo Tyrimų komiteto vadovas. Jie pradėjo pirminį tyrimą, kuris vyks itin kruopščiai ir iki galo, čia nėra jokių abejonių“, – kalbėjo V. Putinas.

Sudužo privatus J. Prigožino lėktuvas

Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS