V. Putinas: Pchenjanas ir Maskva kartu kovoja su „JAV hegemonija“ | Diena.lt

V. PUTINAS: PCHENJANAS IR MASKVA KARTU KOVOJA SU „JAV HEGEMONIJA“

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Maskva ir Pchenjanas kartu kovoja su „JAV hegemonija“.

Tuo tarpu Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) pabrėžė, kad Maskvos ir Pchenjano draugystė prisideda prie „taikos ir stabilumo“ Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Anksčiau trečiadienį abiejų valstybių lyderiai pasirašė „Visapusės strateginės partnerystės sutartį“, kuria siekiama toliau stiprinti karinius, ekonominius ir politinius ryšius.

„Šiandien kartu kovojame prieš Jungtinių Valstijų ir jų satelitų hegemonizmą ir neokolonijinę praktiką“, – sakė V. Putinas. Jį citavo Rusijos valstybinės naujienų agentūros.

Šiaurės Korėjos lyderis pasirašytą naujausią sutartį pavadino „didinga, puikia programa, kuri šimtmetį ištikimai garantuos Korėjos ir Rusijos santykius“.

Anot jo, sutartis „visapusiškai prisideda prie taikos ir stabilumo išlaikymo regione“ ir padės „patikimesnį pagrindą abiejų šalių saugumo padėčiai“, skelbia Rusijos valstybinės naujienų agentūros.

Stiprėjanti Maskvos ir Pchenjano sąjunga kelia susirūpinimą Pietų Korėjai, taip pat Vakarams ir Ukrainai.

Vakarų šalys kaltina Kim Jong Uną tiekiant istorinei sąjungininkei Maskvai ginklus, kuriuos ši naudoja Ukrainoje. Tai būtų abiem šalims taikomų Jungtinių Tautų sankcijų pažeidimas.

Maskva ir Pchenjanas šiuos kaltinimus oficialiai neigia.

Gairės: Vladimiras Putinas, Kim Jong Unas, JAV hegemonija, Šiaurės Korėja, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS