V. Putinas: Rusija gali atgaivinti sandorį dėl Ukrainos grūdų, jei bus įvykdytos sąlygos | Diena.lt

V. PUTINAS: RUSIJA GALI ATGAIVINTI SANDORĮ DĖL UKRAINOS GRŪDŲ, JEI BUS ĮVYKDYTOS SĄLYGOS

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį sakė, kad Maskva yra pasirengusi atgaivinti susitarimą dėl ukrainietiškų grūdų eksporto Juodąja jūra, kai tik bus panaikinti apribojimai Rusijos eksportui.

„Būsime pasirengę svarstyti galimybę atgaivinti grūdų susitarimą (...) ir padarysime tai, kai tik bus visiškai įgyvendinti visi susitarimai dėl apribojimų rusiškų žemės ūkio [produktų] eksportui panaikinimo“, – per spaudos konferenciją po susitikimo su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) sakė V. Putinas.

R. T. Erdoganas po pirmadienio derybų sakė, kad Ankara parengė naujų pasiūlymų su Jungtinėmis Tautomis dėl grūdų susitarimo atgaivinimo.

„Parengėme naują pasiūlymų paketą konsultuodamiesi su JT. Manau, kad įmanoma gauti rezultatų. Manau, kad netrukus bus pasiektas sprendimas, atitiksiantis Turkijos lūkesčius“, – bendroje spaudos konferencijoje Sočyje sakė turkų prezidentas.

R. T. Erdoganas taip pat nurodė, jog Ankara nepritaria alternatyviems pasiūlymams, pateiktiems po to, kai Maskva liepą sužlugdė susitarimą dėl ukrainietiškų grūdų eksporto.

„Alternatyvūs pasiūlymai (...) negalėjo pasiūlyti tvaraus, saugaus ir ilgalaikio modelio, pagrįsto šalių bendradarbiavimu“, – sakė R. T. Erdoganas.

V. Putinas: artėjama prie susitarimo dėl nemokamo grūdų eksporto į šešias Afrikos šalis

V. Putinas pirmadienį pareiškė, kad Maskva yra arti susitarimo dėl nemokamo grūdų eksporto iš Rusijos į šešias Afrikos šalis.

„Esame arti susitarimo su šešiomis Afrikos valstybėmis, kurioms ketiname nemokamai tiekti maisto produktus ir net nemokamai vykdyti jų pristatymą bei logistiką“, – kalbėjo V. Putinas.

Jis pridūrė, kad tiekimas prasidės per artimiausias porą savaičių.

Gairės: Vladimiras Putinas, Recepas Tayyipas Erdoganas, susitarimas dėl grūdų, panaikinti apribojimai Rusijos eksportui, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS