V. Putinas įsitikinęs – A. Lukašenka išspręs politinę krizę Baltarusijoje | Diena.lt

V. PUTINAS ĮSITIKINĘS – A. LUKAŠENKA IŠSPRĘS POLITINĘ KRIZĘ BALTARUSIJOJE

Baltarusijos piliečiai turi patys, be spaudimo iš išorės, susitvarkyti su situacija savo šalyje, pirmadienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Jūs mūsų poziciją gerai žinote: mes už tai, kad baltarusiai patys, be jokių pasakinėjimų ir spaudimo iš išorės, ramiai ir palaikydami dialogą vieni su kitais susitvarkytų su šia situacija ir priimtų bendrą sprendimą, kaip kurti savo darbą“, – pareiškė V. Putinas per susitikimą su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka.

Jis taip pat sakė esąs įsitikinęs, kad A. Lukašenka išspręs krizę savo šalyje, ir išreiškė pritarimą darbui dėl Baltarusijos konstitucijos pataisų.

„Žinome apie jūsų pasiūlymą pradėti darbą dėl Konstitucijos keitimo. Manau, tai logiška, tikslinga ir (vyksta) laiku“, – kalbėjo Rusijos vadovas.

„Esu tikras, kad, turint omenyje jūsų politinio darbo patirtį, darbas šioje srityje bus organizuojamas aukščiausiu lygiu, ir tai leis pasiekti naujas šalies politinės sistemos plėtros ribas, o tai reiškia, kad tai sukurs sąlygas tolesnei plėtrai“, – sakė V. Putinas.

V. Putinas: Rusija suteiks Baltarusijai 1,5 mlrd. dolerių paskolą

Rusija suteiks Baltarusijai 1,5 mlrd. dolerių (1,26 mlrd. eurų) dydžio valstybinę paskolą, pirmadienį po susitikimo su tariamu Baltarusijos prezidentu A. Lukašenka sakė Rusijos vadovas V. Putinas.

„Sutarėme, kad Rusija šioje sudėtingoje situacijoje Baltarusijai suteiks valstybinę paskolą, (siekiančią) 1,5 mlrd. dolerių, mes tai padarysime. Kiek man žinoma, mūsų finansų ministrai šiuo klausimu rūpinasi profesionaliu lygmeniu“, – sakė V. Putinas.

GALERIJA

  • Aliaksandras Lukašenka
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Snieckus

Krabas greiciau tvarkyk gatves tokio bardako Kaune nebuvo net 1944 m kai isvadavo nuo faschistu !

Red Dalia

Lietuvai 500 milijonu nuostoliu ! Kroviniai i Rusija ! Lanzberginiams po medali nuo putino o grybauskaiciui auksine balalaika !

marinakosel toscka com

ŠI PASKOLA yra apsimestinė. Paprastas ankstesnių Baltarusijos skolų atpirkimas su palūkanų norma
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS