V. Putinas Rusijoje įveda naują gyventojų pajamų mokesčio sistemą | Diena.lt

V. PUTINAS RUSIJOJE ĮVEDA NAUJĄ GYVENTOJŲ PAJAMŲ MOKESČIO SISTEMĄ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, per televiziją kreipdamasis į tautą, paskelbė apie šalies perėjimą prie progresinio gyventojų pajamų mokesčio sistemos, tačiau jo pristatytas variantas – daug švelnesnis, nei tikėtasi, nepaliesiantis viduriniosios klasės didžiosios dalies.

V. Putinas pasiūlė taikyti 15 proc. gyventojų pajamų mokesčio tarifą pajamoms, viršijančioms 5 mln. rublių (64 tūkst. eurų) per metus.

„Turime plokščią gyventojų pajamų mokesčio sistemą. Ji leido ištraukti atlyginimus ir kitas pajamas iš šešėlio, o mokesčių administravimą padaryti paprastesnį ir suprantamesnį. Dabar visi gyventojai pajamų mokestį moka pagal vieną tarifą – 13 proc., ir tai atrodo kiek neteisinga. (...). Todėl siūlau nuo ateinančių metų sausio 1 dienos padidinti šio mokesčio tarifą tiems, kurio pajamos per metus viršija 5 mln. rublių“, – kalbėjo šalies prezidentas.

Jis patikslino, jog didesnis gyventojų pajamų mokesčio tarifas tokiais atvejais būtų taikomas ne visoms, o tik 5 mln. rublių viršijančioms pajamos.

Rusijoje vienodas gyventojų pajamų mokesčio tarifas taikomas nuo 2001 metų, o iki tol galiojo progresinė šio mokesčio sistema – 12 proc., 20 proc. ir 30 proc. tarifai, priklausomai nuo pajamų dydžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomonė

Lietuvių buržujų siaubo sapnas. Ir jie dar tikisi, kad mes juos ginsime ? Nei už ką.

reiktu ir

cia ta padaryt,kodel vergas dirbdamas turi atiduot valstybei apie 40% atlyginimo,ta turetu daryti ir oligarhai milijonieriai ,40% nuo uzdirbto milijono ir palengvetu Tautos nasta Valstybei ,bet,ar jie save nuskriaus? Niekada !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS