V. Putinas: „Sarmat“ raketa privers Rusijos priešus dukart pagalvoti | Diena.lt

V. PUTINAS: „SARMAT“ RAKETA PRIVERS RUSIJOS PRIEŠUS DUKART PAGALVOTI

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Rusija sėkmingai išbandė tarpžemyninę balistinę raketą „Sarmat“, ir sakė, jog naujos kartos raketa, galinti nešti branduolinius užtaisus, privers Kremliaus priešus „dukart pagalvoti“.

„Sveikinu jus sėkmingai paleidus tarpžemyninę balistinę raketą „Sarmat“, – per televiziją kariuomenei sakė V. Putinas. „Šis tikrai unikalus ginklas sustiprins mūsų ginkluotųjų pajėgų kovinį potencialą, patikimai užtikrins Rusijos saugumą nuo išorinių grėsmių ir privers tuos, kurie agresyvios retorikos įkarštyje bando kelti grėsmę mūsų šaliai, dukart pagalvoti“.

„Sarmat“, Vakarų analitikų praminta „Satan 2“, yra viena iš naujos kartos Rusijos raketų, kurias V. Putinas vadina „neįveikiamomis“ ir kurios taip pat apima hipergarsines raketas „Kinžal“ ir „Avangard“. Praėjusį mėnesį Rusija pranešė, kad pirmą kartą kare panaudojo „Kinžal“, kai smogė taikiniui Ukrainoje, kur Rusijos kariuomenė nuo vasario 24 dienos vykdo „specialiąją karinę operaciją".

Rusijos gynybos ministerijos pranešime teigiama, kad bandymas „sėkmingai“ įvyko Plesecko kosmodrome Rusijos šiaurėje. Ministerijos teigimu, raketa į Kamčiatkos pusiasalio Kuros poligoną Rusijos Tolimuosiuose Rytuose pristatė mokomąsias kovines galvutes.

„Sarmat“ yra galingiausia raketa, turinti ilgiausią taikinių naikinimo atstumą pasaulyje, o tai žymiai padidins mūsų šalies strateginių branduolinių pajėgų kovinę galią“, – nurodė ministerija.

Supersunki tarpžemyninė balistinė raketa „Sarmat“ sukurta taip, kad išvengtų priešraketinės gynybos sistemų su trumpa pradine pastiprinimo faze, o tai palieka priešo stebėjimo sistemoms visai mažytę galimybę ją susekti. V. Putinas sako, kad daugiau nei 200 tonų sverianti ir galinti gabenti daug kovinių galvučių raketa gali pataikyti į bet kokį taikinį Žemėje.

 

GALERIJA

  • V. Putinas: „Sarmat“ raketa privers Rusijos priešus dukart pagalvoti
Gairės: Vladimiras Putinas, raketa Sarmat, branduoliniai užtaisai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

PUTINAS - PASAULIO PREZIDENTAS

Jo valdymo laikotarpiu Rusija tapo šios planetos lyderių gretose. Šiandien "didinga" Amerika parodė savo "galias" bėgdama iš Afganistano. Per 20 metų nesugebėjo padaryti tvarko vienoje valstybėje, o pretenduoja į šios planetos lyderius...Neabejoju, kad Europa irgi nusisuks nuo tų pasaulio teroristų ir pradės savo nepriklausomą gyvenimą.

Putinui

O tai tos raketos, kuriomis seniau grasinai, jau neveikia? Apsižiūrėjai, kad per daug metų neaptarnaujamos jos jau sprogsta šachtose? O šitų SARMAT kiek turi- dvi ar penkias? Tik noriu priminti, kad vakaruose yra tikrai rimtesnių raketų, kurių neatlaikys ir tavo bunkeriai. Gal geriau tu nusiramink (galim paskolinti Austėjos nusiraminimo kėdutę) ir nekariauk su visu pasauliu- nelaimėsi tikrai.

AnI.

Ką tu žudike vadini Rusijos priešu? Tu pats esi visų priešas ir žudikas. Tu neapkenti ir savų žmonių. Degsi pragare ir galas tau greit nuo savų žmonių Būk prakeiktas amžiams už nekaltu žmonių išžudymą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS