V. Putinas suteikė malonę Rusijoje už kanapių laikymą nuteistai izraelietei | Diena.lt

V. PUTINAS SUTEIKĖ MALONĘ RUSIJOJE UŽ KANAPIŲ LAIKYMĄ NUTEISTAI IZRAELIETEI

  • 3

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį suteikė malonę izraelietei Naamai Issachar (Naamai Isachar), Rusijoje nuteistai pusaštuntų metų kalėti už kanapių gabenimą.

„Vadovaudamasis humaniškumo principais nutariu: suteikti malonę Naamai Issachar... atleisdamas ją nuo tolesnio laisvės atėmimo bausmės atlikimo“, – rašoma Kremliaus išplatintame valstybės vadovo įsake.

Pažymima, kad dokumentas „įsigalioja nuo jo pasirašymo dienos“.

Izraelio ir JAV pilietybes turinti N. Issachar buvo sulaikyta pernai balandį Maskvos Šeremetjevo oro uoste. Ji skrido iš Delio į Tel Avivą su persėdimu Maskvoje; jos kuprinėje buvo rasta apie 10 gramų hašišo.

Rusijos sostinės teismas pripažino 26 metų žydę kalta dėl neteisėto narkotikų gabenimo ir laikymo. Jai buvo skirta pusaštuntų metų laisvės atėmimo bausmė. Gruodį aukštesnės instancijos teismas patvirtino tokį nuosprendį.

Moteris neigė jai pareikštus kaltinimus. Ji pareiškė Maskvos teismui, kad nepirko kanapių ir apskritai nežinojo, kad šio narkotiko buvo jos krepšyje.

Ji taip pat pabrėžė, jog anksčiau prisipažino, kad laikė narkotikus, dėl netinkamo vertimo – iš tikrųjų norėjo sutikti tik su faktu, kad jos kuprinėje buvo rasta marihuanos.

Izraelio prezidentas ir ministras pirmininkas, taip pat N. Issachar motina kreipėsi į V. Putiną prašydami suteikti jai malonę.

Anot laikraščio „The Jerusalem Post“, N. Issachar iš Rusijos gali parsivežti Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), kuris ketvirtadienį ruošiasi susitikti su V. Putinu Maskvoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

hara

Zydams ir maskoliams tarptautine teise neveikia.

suprato

kad zydai valdo padeti tai protingai pasielge kaip ir trumpas /dovanojes/ Jeruzale uz tai kad tapo marionete....

Anonimas

Dvigubi standartai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS