V. Putinas sveikina „subalansuotą“ Afrikos šalių požiūrį į Ukrainos konfliktą | Diena.lt

V. PUTINAS SVEIKINA „SUBALANSUOTĄ“ AFRIKOS ŠALIŲ POŽIŪRĮ Į UKRAINOS KONFLIKTĄ

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pagyrė Afrikos šalių požiūrį į Ukrainos konfliktą, kurį jis pavadino subalansuotu.

V. Putinas kalbėjo prieš oficialias derybas su Afrikos delegacija, kuri atvyko į Rusiją siekti taikos tarp Kyjivo ir Maskvos.

„Sveikiname subalansuotą Afrikos draugų požiūrį į Ukrainos krizę“, – pareiškė V. Putinas septynių Afrikos šalių lyderiams.

Penktadienį Kyjive apsilankiusi aukšto lygio diplomatų grupė tikisi, kad jai pavyks išsakyti nuomonę žemyno, kuris smarkiai nukentėjo nuo konflikto Ukrainoje padarinių, įskaitant išaugusias grūdų kainas.

„Esame atviri konstruktyviam dialogui su visais, kas nori įgyvendinti taiką, pagrįstą teisingumo ir pagarbos teisėtiems šalių interesams principais“, – pažymėjo V. Putinas.

Delegacijoje, kuri į Rusiją atvyko šeštadienį, kitą dieną po derybų Ukrainoje, yra keturi prezidentai: Pietų Afrikos Cyrilas Ramaphosa (Sirilas Ramafosa), Senegalo lyderis Macky Sallas (Makis Salas), Zambijos prezidentas Hakainde Hichilema (Hakaindė Hičilema) ir Komorų vadovas Azali Assoumani (Azalis Asumanis), kuris šiuo metu taip pat vadovauja Afrikos Sąjungai.

Ugandos, Egipto ir Kongo lyderiai paskutinę akimirką pasitraukė iš vizito ir vietoj savęs atsiuntė savo atstovus.

„Mes Rusijoje labai gerbiame Afrikos šalių poziciją dėl pasaulinio stabilumo ... ir remiame jų pacifistinės politikos siekį“, – pareiškė V. Putinas.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Cyrilas Ramaphosa, Afrikos delegacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS