V. Putinas teigia, kad Rusija neturėtų kartoti sovietinių laikų masinių represijų | Diena.lt

V. PUTINAS TEIGIA, KAD RUSIJA NETURĖTŲ KARTOTI SOVIETINIŲ LAIKŲ MASINIŲ REPRESIJŲ

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad jo šalis niekada neturėtų kartoti sovietinių laikų masinių represijų, nors Maskva vykdo beprecedentę kampaniją prieš savo karo Ukrainoje oponentus.

Vadovaujant V. Putinui, iš istorijos vadovėlių buvo išbrauktos Stalino laikų represijos ir daugiausia dėmesio skiriama Sovietų Sąjungos vaidmeniui nugalint nacizmą.

„Mums svarbu, kad mūsų šalies istorijoje nieko panašaus nepasikartotų“, – sakė V. Putinas savo žmogaus teisių tarybai, turėdamas omenyje Sovietų Sąjungos laikais vykdytas masines represijas. Jo žodžius citavo Rusijos naujienų agentūros.

Anot V. Putino, sovietmečio represijos padarė didžiulę ir sunkiai atitaisomą žalą Rusijai kaip valstybei ir jos piliečiams.

Sovietų Sąjungoje veikė liūdnai pagarsėjusi Gulago kalėjimų sistema, į kurią taip pat buvo siunčiami Kremliaus politiniai oponentai.

Šie V. Putino komentarai pasirodė po to, kai Maskva nubaudė – baudomis ar laisvės atėmimu – tūkstančius rusų, kritikavusių Kremliaus karą Ukrainoje.

Didžioji dauguma V. Putino oponentų turėjo pasitraukti į užsienį arba yra įkalinti.

V. Putinas kalbėjo likus keliems mėnesiams iki 2024-ųjų Rusijos prezidento rinkimų kampanijos. Jos metu jis, kaip manoma, nesusidurs su jokia realia politine konkurencija.

Gairės: Vladimiras Putinas, Rusija, neturėtų kartoti masinių represijų, sovietiniai laikai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS