V. Putinas teigia neturįs planų atkurti imperiją | Diena.lt

V. PUTINAS TEIGIA NETURĮS PLANŲ ATKURTI IMPERIJĄ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad jis neketina atkurti Rusijos imperijos. Jis tai pasakė praėjus dienai, kai įsakė pasiųsti Rusijos karius į Rytų Ukrainą, ir pareiškė, kad Ukraina neturi teisės į suverenitetą.

„Mes numatėme spėliones, kad Rusija planuoja atkurti (savo) imperiją senose imperijos ribose“, – Kremliuje per susitikimą su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu sakė V. Putinas ir pridūrė: „Tai visiškai neatitinka tikrovės“.

Pirmadienį V. Putinas pripažino Rytų Ukrainos Donecko ir Luhansko separatistinių respublikų nepriklausomybę, nepaisydamas Vakarų įspėjimų to nedaryti. Jis paskelbė apie šį savo sprendimą po valandą trukusios kalbos, kupinos gausių istorinių nuorodų. Jis teigė, kad Ukraina yra „visiškai sukurta Rusijos“ ir neturi teisės egzistuoti.

Antradienį Rusijos vadovas pareiškė, kad Maskva „pripažino naujas geopolitines realijas“ po Sovietų Sąjungos subyrėjimo ir dirba su „visomis nepriklausomomis šalimis posovietinėje erdvėje“. Tačiau jis sakė, kad Ukraina yra išimtis, nes ji „naudojama trečiųjų šalių kelti grėsmę Rusijai“. „Deja, po perversmo Ukrainoje nematome tokio lygio ir kokybės sąveikos su Ukraina. Ji išnyko“, – sakė V. Putinas, turėdamas omenyje 2014 metų provakarietišką Ukrainos revoliuciją.

2014 m. V. Putinas aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. 2008 metais Rusija parėmė du separatistinius Sakartvelo regionus ir juos atplėšė. Nuo 1990-ųjų Maskva remia atsiskyrusį Moldovos Padniestrės regioną ir nesilaiko savo įsipareigojimo išvesti iš jo savo karius.

Tai, kad V. Putinas pripažino Rytų Ukrainos Donecko ir Luhansko separatistinių respublikų nepriklausomybę, atveria duris Rusijos kariuomenės buvimui Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tik

jei tykesime tais kurie per A kolonizavo planeta ir toliau ta daro tuomet kuo tyket jei sis kgb asas pats aiskiai pripazino visas blogybes kuriose ir pats dalivavo tai si beviltiska padetis vecia juo patyket nes tai jau tiesa kuria galima sumazint polititampa protingai derantis o ne rekiant rusai /puola/ arba sankcijos kurios daugiau neigiamos liaudziai o ne oligarhvagims kurie matai negali valkiotis po planeta tai patykekime kad nebutu blogiau ir matysime nes veiksmu uz dumu uzdangos nepaslepsi kvantehnologiju amziuje/===

H

Kas tokiu gali tikėti . Juk tai patologinis melagis

Maras

Jus daugiau tikekite, ka tas setono apsestas pliurpia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS