V. Putinas Ukrainos vadovybę išvadino idiotais ir neofašistais | Diena.lt

V. PUTINAS UKRAINOS VADOVYBĘ IŠVADINO IDIOTAIS IR NEOFAŠISTAIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „idiotais ir neofašistais“ išvadino Ukrainos vadovybę. „Jie visiškai išprotėjo arba, paprasčiau tariant, tapo visiškai įžūlūs“, – sakė V. Putinas su taure rankoje per Kremliuje vykusį susitikimą su Ukrainoje kovojančiais rusų kariškiais. Susitikimo ištraukas sekmadienį savo „Telegram“ kanale paviešino Kremliaus propagandistas Pavelas Zarubinas.

V. Putinas pažymėjo, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sąmoningai plojo „senam naciui“. Kremliaus šeimininkas omenyje turėjo incidentą Kanadoje, kai čia lankantis V. Zelenkiui į parlamentą pasiklausyti jo kalbos buvo pakviestas 98-erių metų buvęs esesininkas ir šiam buvo plojama kaip Rusijos priešininkui. Dėl šio skandalo vėliau atsistatydino parlamento pirmininkas.

V. Putinas minėtą sceną pavadino įrodymu, kad dabartinė Ukrainos vadovybė laikosi neofašistinės pozicijos. Jis taip pat pabrėžė, kad Rusija karą pradėjo tik todėl, kad Ukraina ėmė „naikinti Rusiją jos istorinėse žemėse“.

Tame pačiame susitikime V. Putinas gyrė Rusijos ginklų pramonę. „Ji gamina keleriopai daugiau“, lyginant su karo pradžia, teigė jis. Tuo tarpu Ukrainos ištekliai esą išsemti. Šalis esą neturi savo pagrindo – nei ideologiniu, nei pramoniniu, nei finansiniu požiūriu. O tai reiškia, kad Ukraina neturi ateities, pažymėjo V. Putinas.

Gairės: Vladimiras Putinas, Ukrainos, vadovybė, išvadino idiotais ir neofašistais, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS