V. Putinas vėl prisijungė prie „Nemirtingojo pulko“ eisenos dalyvių | Diena.lt

V. PUTINAS VĖL PRISIJUNGĖ PRIE „NEMIRTINGOJO PULKO“ EISENOS DALYVIŲ

  • 1

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį, jo šaliai minint Pergalės dieną, vėl dalyvavo sostinės centre vykusioje „Nemirtingojo pulko“ (Bessmertnij polk) eisenoje.

Valstybės vadovas, laikydamas rankose Antrajame pasauliniame kare dalyvavusio savo tėvo nuotrauką, prisijungė prie atminimo eisenos dalyvių, kai jie Leningrado prospektu ir Tverės gatve pasiekė Raudonąją aikštę.

Pagrindinėje sostinės aikštėje prie eisenos dalyvių prisijungęs prezidentas su jais ėjo iki Vasiljevo nuokalnės (Vasiljevskij spusk) aikštės. Tarp eisenos dalyvių buvo garsūs aktoriai Vasilijus Lanovojus ir Michailas Nožkinas.

Perėjęs Raudonąją aikštę prezidentas atsisveikino su akcijos dalyviais ir nuėjo į Kremlių pro Spaso bokšto įėjimą.

Prieš dvejus metus V.Putinas „Nemirtingojo pulko“ eisenoje dalyvavo pirmą kartą. Vėliau jis sakė dalyvauti nusprendęs spontaniškai.

„Sprendimą priėmiau paskutinę minutę, iš anksto nežinojau, ar man pavyks, ar ne. Išrinkau tėvo nuotrauką, kuri buvo šalia. Nebuvau to numatęs savo tvarkaraštyje. Nenorėčiau, kad tai, ką žmogus ir visa tauta daro iš širdies, būtų subiurokratinta“, – sakė V.Putinas.

Prezidentas paaiškino, kad jis, kaip ir kiti, norėjo dalyvauti eisenoje, kurioje turėjo eiti jų artimieji, žuvę Antrojo pasaulinio karo metais.

V.Putinas pabrėžė, kad kategoriškai pasisako prieš tai, kad „Nemirtingojo pulko“ akcija įgautų kokią nors oficialią formą.

„Ši iniciatyva yra vertinga tuo, kad ji gimė ne kabinetuose, ne administracinėse struktūrose, o mūsų žmonių širdyse. Tai rodo, kokią pagarbą mes jaučiame šalį gyniusioms kartoms“, – pabrėžė jis.

Šiais metais V.Putinas vėl pareiškė esąs įsitikinęs, kad gegužės 9-osios akcija „Nemirtingasis pulkas“ suvienys daugybę žmonių visame pasaulyje.

Balandžio mėnesį vykusiame Rusijos organizacinio komiteto „Pobeda“ susirinkime V.Putinas priminė, kad „pernai ši labai simbolinė ir jaudinanti akcija jau apėmė 50 šalių“.

Maskvoje vykusiose eitynėse antradienį dalyvavo daugiau nei 800 tūkst. žmonių, pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

2016 metais „Nemirtingojo pulko“ eisenoje žygiavo daugiau nei 700 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na taip

visi kiti pulkai mirtingi tiktai numireliai ne.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS