V. Putinas žada iki metų pabaigos paskelbti, ar dalyvaus 2024 metų rinkimuose | Diena.lt

V. PUTINAS ŽADA IKI METŲ PABAIGOS PASKELBTI, AR DALYVAUS 2024 METŲ RINKIMUOSE

  • 2

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad apie tai, ar dalyvaus 2024-ųjų rinkimuose, praneš, kai apie juos bus oficialiai paskelbta vėliau šiais metais.

V. Putinas Rusijai vadovauja nuo šio amžiaus pradžios.

„Pagal įstatymą parlamentas turi priimti sprendimą metų pabaigoje“, – Vladivostoke vykstančiame Rytų ekonomikos forume susirinkusiems klausytojams sakė V. Putinas.

„Kai bus paskelbti rinkimai, kai bus nustatyta data, tada apie tai ir kalbėsime“, – pridūrė jis.

Prezidento rinkimų Rusijoje datą oficialiai nustato žemieji parlamento rūmai, Dūma. Jie rengiami kas šešerius metus, pratęsus ankstesnę ketverių metų kadenciją.

Kandidatai gali patekti į antrąjį turą, jei nė vienas iš jų nesurenka daugiau kaip 50 proc. balsų, tačiau praktikoje taip niekada neatsitiko, nes V. Putinas visada laimi didele persvara.

Teisių gynimo grupės teigia, kad V. Putino ir jį remiančios valdančiosios partijos pergalė nacionaliniuose rinkimuose yra faktiškai iš anksto nulemta.

Dešimtys garsių Rusijos opozicionierių buvo priversti išvykti iš šalies arba buvo įkalinti, įskaitant ir opozicijos lyderį Aleksejų Navalną, kuris atlieka laisvės atėmimo bausmę dėl įvairių kaltinimų.

Rugpjūtį A. Navalnui buvo skirta nauja 19 metų laisvės atėmimo bausmė dėl kaltinimų ekstremizmu.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas anksčiau šią savaitę žurnalistams pareiškė, kad prezidentas šiuo metu neturi jokių konkurentų.

„Turbūt akivaizdu, kad šiuo metu mūsų šalyje niekas negali su juo konkuruoti“, – nurodė jis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zinantys

Jau bus nudveses kur patvory…

Nulis

Putinas Dievas nori dalyvaus nori nedalyvaus šventojo kelias nedomina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS