V. Vasiliauskas: ECB parama Graikijos bankams turėtų tęstis | Diena.lt

V. VASILIAUSKAS: ECB PARAMA GRAIKIJOS BANKAMS TURĖTŲ TĘSTIS

  • 0

Europos Centrinio Banko (ECB) pagalba Graikijos bankams, teikiant skubią paramą likvidumui padidinti (angl. Emergency Liquidity Assistance, ELA), turėtų tęstis, sako Lietuvos banko vadovas.

„Kaip žinote, ta aplinka, kuri susijusi su Graikija, nulemia tai, kad indėliai išeina iš Graikijos bankų sistemos. Bet Graikijos bankai šiai dienai turi tinkamo įkaito (įkeičiamo turto - BNS) pakankamai ir aš spėčiau, kad likvidumo paskolų teikimas kaip kasdieninės operacijos toliau tęsis“, - antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Pasak jo, ECB kasdien stebi situaciją Graikijoje, o diskusijų dėl likvidumo paskolų bus dar ne viena.

„Visi yra suinteresuoti turėti pozityvų rezultatą, nes tikrai tokia situacija, kokia yra dabar, manau, niekam nėra tinkama, o visų pirma pačiai Graikijai“, - kalbėjo Lietuvos banko vadovas.

Likvidumo paskolos euro zonos valstybių narių bankams gali būti teikiamos mainais į įkeičiamą turtą, jei bankai yra mokūs.

ECB pirmadienį dar kartą padidino Graikijos bankams teikiamą skubią paramą likvidumui padidinti. Nuo praėjusio trečiadienio ši parama padidinta jau trečią kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS