O. Scholzas ir V. Zelenskis pasirašė saugumo susitarimą | Diena.lt

O. SCHOLZAS IR V. ZELENSKIS PASIRAŠĖ SAUGUMO SUSITARIMĄ

Vokietija ir Ukraina oficialiai pradeda saugumo partnerystę. Kancleris Olafas Scholzas ir prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį Berlyne pasirašė atitinkamą susitarimą. Vokietijos vyriausybės atstovo teigimu, tai „susitarimas dėl saugumo įsipareigojimų ir ilgalaikės paramos“ jau beveik dvejus metus nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai. Konkretus susitarimo turinys kol kas nežinomas.

V. Zelenskis penktadienio rytą atvyko į Berlyną. Jis čia dar susitiks su federaliniu prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu. Iš Vokietijos V. Zelenskis vyks toliau į Paryžių, kur kartu su Prancūzjos prezidentu Emanueliu Macronu taip pat pasirašys saugumo susitarimą. Pirmą tokio pobūdžio susitarimą Kyjivas jau sausį pasirašė su Didžiąja Britanija. Savaitgalį V. Zelenskio laukiama ir Miuncheno saugumo konferencijoje.

Saugumo susitarimai yra G7 grupės iniciatyva, iškelta po to, kai NATO savo viršūnių susitikime Vilniuje nepasiūlė Ukrainai konkrečios stojimo perspektyvos.

V. Zelenskis „Telegram“ tinkle pareiškė, kad per savo vizitus Vokietijoje ir Prancūzijoje diskutuos dėl „naujos saugumo architektūros Ukrainai“. Jo šalis esą siekia „kuo greičiau užbaigti karą sąžiningomis Ukrainos sąlygomis“.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, vokietija, parama, karas Ukrainoje, saugumo susitarimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS