V. Zelenskis: D. Trumpas nesupranta V. Putino, nes nėra su juo kovęsis | Diena.lt

V. ZELENSKIS: D. TRUMPAS NESUPRANTA V. PUTINO, NES NĖRA SU JUO KOVĘSIS

Duodamas interviu naujienų agentūrai CNN, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskio teigė manąs, kad buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas nesupranta, ko siekia rusų lyderis Vladimiras Putinas, nes nė karto nėra su juo kovojęs.

Kaip sakė V. Zelenskis, „negaliu suprasti, kaip Donaldas Trumpas gali būti (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino pusėje“.

„Tai neįtikėtina“, – pabrėžė jis.

„Man atrodo, kad Donaldas Trumpas Putino nepažįsta“, – sakė V. Zelenskis. „Žinau, jog jiedu yra susitikę... bet jis nėra kovojęs su Putinu. Amerikos kariuomenė nė karto nėra kovojusi su rusų armija. Niekada... Man geriau suprasti“, – kalbėjo jis.

„Nemanau, jog jis supranta, kad Putinas niekad nesustos“, – sakė jis.

O paprašytas pakomentuoti JAV senatoriaus JD Vance‘o teiginį, kad karo baigtis nepasikeis, net jei Ukraina gaus pinigus, V. Zelenskis atsakė, kad teisės kūrėjas „nesupranta, kas čia darosi“.

„Norint tai suprasti, reikia apsilankyti fronte ir pamatyti, kas dedasi... be šios pagalbos. Ir jis supras, kad žus milijonai žmonių“, – pridūrė jis.

„Žinoma, jis to nesupranta, ačiū dievui, kad jūsų krašte nėra karo.“

Pranešama, kad sausį prezidentas V. Zelenskis pakvietė buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą apsilankyti Kyjive, kai D. Trumpas pareiškė, jog laimėjęs spalį įvyksiančius rinkimus jis „greitai“ užbaigtų šį karą.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Donaldas Trumpas, Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS