V. Zelenskis: dabar ne laikas rinkimams Ukrainoje | Diena.lt

V. ZELENSKIS: DABAR NE LAIKAS RINKIMAMS UKRAINOJE

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė nemanąs, kad dabar tinkamas laikas rinkimams, šalies lyderiams diskutuojant dėl galimybės surengti prezidento rinkimus 2024-aisiais.

„Privalome nuspręsti, kad dabar yra gynybos metas, mūšio metas, nuo kurio priklauso valstybės ir žmonių likimas“, – sakė jis savo kasdienėje kalboje ir pridūrė: „Manau, kad dabar nėra [tinkamas] laikas rinkimams.“

Dėl karo padėties, kuri galioja nuo karo pradžios, visi rinkimai, įskaitant prezidento rinkimus, kurie numatyti kitų metų pavasarį, techniškai yra atšaukti.

Penktadienį šalies užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba teigė, kad „pasaulyje nėra kitos šalies, kuri net svarstytų galimybę surengti rinkimus tokio didelio masto invazijos aplinkybėmis“.

„Tačiau mes neužverčiame šio puslapio. Ukrainos prezidentas svarsto ir pasveria įvairius argumentus už ir prieš“, – apie pastarojo meto diskusijas dėl galimybės surengti rinkimus teigė jis.

Praėjusį mėnesį turėję vykti parlamento rinkimai dėl karo taip pat buvo atšaukti.

V. Zelenskis, kuris buvo išrinktas 2019 metais, rugsėjį tvirtino, kad yra pasirengęs surengti rinkimus, jei to prireiktų, ir pasisakė už tai, kad į balsavimą būtų įleisti tarptautiniai stebėtojai.

Prasidėjus karui, Ukrainos lyderio palaikymo reitingas smarkiai išaugo, tačiau šalies politinis kraštovaizdis tebėra susiskaldęs, nors ir susivienijo dėl karo.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos prezidento rinkimai, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS