V. Zelenskis: E. Macronas be reikalo gaišta laiką | Diena.lt

V. ZELENSKIS: E. MACRONAS BE REIKALO GAIŠTA LAIKĄ

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio nuomone, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) be reikalo gaišta laiką bandymams užmegzti dialogą su Vladimiru Putinu.

Italų laikraščio „Corriere della Sera“ korespondentas V. Zelenskio paklausė, ar jis sutinka su E. Macrono pozicija, kad Rusiją „reikia nugalėti, bet ne sutriuškinti“ ir kad reikia palikti dialogo su Rusijos lyderiu galimybę.

„Tai būtų nenaudingas dialogas; iš tikrųjų Macronas be reikalo gaišta laiką. Aš padariau išvadą, kad ne mūsų jėgoms pakeisti Rusijos poziciją. Jei jie nusprendė izoliuotis svajonėje apie senosios sovietinės imperijos atkūrimą, mes nieko dėl to negalime padaryti“, – sakė ukrainiečių prezidentas.

Prancūzija yra pažadėjusi palaikyti nuo Rusijos besiginančią Ukrainą tiek, kiek reikės.

Aš padariau išvadą, kad ne mūsų jėgoms pakeisti Rusijos poziciją.

Rusijai beveik prieš metus įsiveržus į savo provakarietišką kaimynę, E. Macronas dažnai skambindavo V. Putinui ir tvirtindavo, kad taip bando padėti surengti derybas. Prancūzijos lyderis taip pat ragino „nežeminti Rusijos“.

Gegužę V. Zelenskis sakė, kad Prancūzijos prezidentas siūlė jam padaryti Rusijai teritorinių nuolaidų.

Šią žiemą E. Macronas pareiškė, kad Rusijai per derybas reikės suteikti „saugumo garantijų“. Šis jo pareiškimas sutrikdė vyriausybes Europoje.

Šeštadienį paskelbtame interviu E. Macronas teigė norintis, kad Rusija būtų nugalėta kare su Ukraina, bet ne sutriuškinta. Jis kalbėjo grįžęs iš Miuncheno saugumo konferencijos, kur paragino sąjungininkus aktyviau remti Ukrainą ir sakė, kad Prancūzija yra pasirengusi užsitęsusiam konfliktui.

O savo feisbuko paskyroje V. Zelenskis pasidalino mirusiųjų už Ukrainos laisvę pagerbimu.

„Ir neabejojame, kad visa tai saugosime – kad įgyvendinsime Ukrainos didvyrių svajonę“, – įraše sakė Ukrainos prezidentas.

 

Gairės: Volodymyras Zelenskis, Emmanuelis Macronas, dialogas, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS