V. Zelenskis G-7 lyderiams: dabar ne laikas deryboms | Diena.lt

V. ZELENSKIS G-7 LYDERIAMS: DABAR NE LAIKAS DERYBOMS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį Didžiojo septyneto (G-7) šalių vadovams pareiškė, kad dar neatėjo laikas pradėti derybas su Rusija, Kyjivui siekiant įtvirtinti savo pozicijas, pranešė Prancūzijos prezidentūra.

„Prezidentas Zelenskis labai aiškiai atsakė, kad dabar ne laikas deryboms. Ukraina derėsis, kai galės tai daryti, t. y. kai iš esmės atstatys savo jėgos pozicijas“, – pareiškė Eliziejaus rūmai po to, kai Ukrainos lyderis vaizdo ryšiu kreipėsi į G-7 viršūnių susitikimo dalyvius.

Prašo G-7 apriboti rusiškos naftos kainą

Ukrainos prezidentas paprašė G-7 šalių dar labiau spausti Rusiją dėl jos invazijos į Ukrainą ir nustatyti kainos „lubas“ Maskvos eksportuojamai naftai.

„Mums svarbi G-7 šalių nuosekli pozicija dėl sankcijų. Jos turi būti toliau stiprinamos, apribojant agresorės eksportuojamos naftos kainas“, – po to, kai vaizdo ryšiu kreipėsi į G-7 viršūnių susitikimą Vokietijoje savo „Telegram“ kanale parašė V. Zelenskis.

Jis pridūrė, kad „Ukraina jaučia G-7 šalių paramą“.

„Ačiū už mūsų šaliai teikiamą gynybos ir finansinę pagalbą... kovoje su Rusijos invazija“, – sakė jis.

Vienas aukšto rango JAV pareigūnas žurnalistams teigė, kad derybos dėl to, kaip apriboti pinigų srautus, kuriuos rusai gali gauti už naftos eksportą, stumiasi į priekį.

Jungtinės Valstijos ir Kanada, kurios yra daug mažiau priklausomos nuo energijos iš Rusijos nei Europa, uždraudė visą rusiškos naftos importą.

Gairės: karas Ukrainoje, G-7, derybos, Volodymyras Zelenskis, derybos su Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS