V. Zelenskis: į Ukrainos prezidento postą atėjau tik vienai kadencijai | Diena.lt

V. ZELENSKIS: Į UKRAINOS PREZIDENTO POSTĄ ATĖJAU TIK VIENAI KADENCIJAI

  • 3

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį vėl pareiškė, kad į šį postą atėjo tik vienai penkerių metų kadencijai ir nori kuo geriau išnaudoti šį laiką įgyvendinti savo planams.

„Sakiau, kad ateinu vienai kadencijai. (Darbui) turiu labai mažai metų ir jau jaučiu, kad turiu labai nedaug laiko. Todėl kiekvieną dieną mano užduotis yra padaryti nors kažką, kad dienos pabaigoje galėčiau sau pasakyti, kad nors vienas žmogus tapo laimingesnis“, – sakė V. Zelenskis per kasmetinį Jaltos europinės strategijos susitikimą (YES) Kijeve.

V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad prezidento statusas jo nepakeitė. Jis sakė norintis šiame poste išlikti žmogumi, o tai, jo nuomone, pajautė už jį balsavę ukrainiečiai.

„Aš žinau, kad esama tokios nuomonės, kad [rinkėjai] balsavo ne už Zelenskį, o prieš (eksprezidentą Petro) Porošenką. Dėl Dievo. Galime kalbėti ir taip. Bet mes su jumis suprantame žodžių logiką, kad jei žmonės prieš kažką [nusiteikę], tai jie palaiko kitą“, – sakė jis.

V. Zelenskis pareiškė, kad ištesi visus savo pažadus, dėl to esą jų mažai dalija.

„Žinau, kaip tai sunku: kažką pasakyti, o po to būtinai padaryti“, – pridūrė jis.

Ukrainos prezidentas pripažino, kad darė ir darys klaidų: „Nesu idealus žmogus, esu toks, kaip visi. Bet esu pasirengęs pripažinti klaidas ir keistis. Esu pasirengęs išgirsti žmones ir daryti viską, kad mūsų šaliai pasisektų. Netampu paminklu pačiam sau.“

„Atvirai sakau, kad gimiau rusakalbių šeimoje. Mokausi ukrainiečių kalbos, moku ją, didžiuojuosi tuo, didžiuojuosi, kad moku anglų kalbą. Tačiau normalu pripažinti, kas tu iš tiesų esi. Neapsimetinėti, nevaidinti. Esu toks, koks esu“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie laimę V. Zelenskis pabrėžė, kad tikra laimė negali būti pavienė.

„Nepakeliama gyventi sąlygomis, kai tau nepatogu dėl to, kad esi laimingas. Tau paprasčiausiai nepatogu dėl savo laimės, kurią tu sąžiningai užsidirbai, bet kuri smarkiai pabrėžia daugybės žmonių, kurie gyvena aplink tave, vienoje šalyje su tavimi, nelaimę“, – kalbėjo prezidentas.

Jo manymu, žmonių pasitikėjimas juo ir jo komanda – didelė atsakomybė, nes jei jiems nepavyks, tai bus „kita visuotinė depresija“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

taip

jav sionistai ruosia dirva /pazadetajai/ naujai derlingai zemei juk sovietai buvo irgi ju kurinys ir kuri patys ir sugriove siandien iliuminatai nori daugiau... PASAULIO bet stabdo cingishano palikuonys su rusais ....

Arijas

O ka, zydai statys kita zyduka?

varnas

o čia taip geras pasakymas, iš to pono zelenskis ,atėjau tik vienai kodencijai kad bučiau irašytas į istorijos puslapius, apie ukrainos problemas, kur yra per šytus metus nuo 2014 m, perversmo problemu blogio, sėkius , o kiek kraujo pralėjo nekalti žmonės baisu o kas atstatys tas blogio pasekmes juk reiks oi daug metu, ašarom ir neapikantai, nuraminti žaizdos gyliai žeme suraižė, o juk zalataja ukraina belarusija radnaja, visi šytie slavai tautos žmonės esame, iš vienos motynos juk ne mišiniai o tikros slavu tautos košmaras ir dar psihinio ligonio nemastymo norinčio savo aš esu parodyti, blogi, iš istorijos liaudis tikrai 21 amžiaus nepamirš, ar čia revoliucija karas tarp savu, 21 amžiui, tik vieno truko, gerbti ir mylėti vieni kitus juk ir taip mažai jau ir liko, rusijoj, ir visam europos taške sensta liaudis o kiokio dydžio stichijos ,avarijos neapikanta baisu , mastyti, kur tiesa ir kada atėis gėris be fokusu, košmaru, gerai pasakei kad vienai kodencijai, atėini, protingai, žiūrėsim

SUSIJUSIOS NAUJIENOS