V. Zelenskis – J. Bidenui: privalome sustabdyti agresorę | Diena.lt

V. ZELENSKIS – J. BIDENUI: PRIVALOME SUSTABDYTI AGRESORĘ

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, antradienį telefonu kalbėdamas su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) apie Maskvos invaziją, paragino sustabdyti „agresorę“ Rusiją.

„Ką tik pasikalbėjau su JAV prezidentu. Buvo kalbama apie Amerikos lyderystę įvedant antirusiškas sankcijas ir teikiant gynybinę pagalbą Ukrainai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė V. Zelenskis.

„Turime kuo greičiau sustabdyti agresorę“, – pridūrė jis. 

Baltieji rūmai pranešė, kad lyderiai kalbėjo kiek daugiau nei 30 minučių ir aptarė intensyvėjančius Rusijos smūgius civiliams objektams, tarp jų pagrindinio Kijevo televizijos bokšto bombardavimą, per kurį nukentėjo ir šalimais esantis Babyn Jaro holokausto memorialas. 

Babyn Jaro raguvoje per Antrąjį pasaulinį karą naciai nužudė daugiau nei 30 tūkst. žydų.

Šią tragediją mena toje vietoje pastatytas paminklas, prie kurio pasimelsti atvyksta daug žydų.

Rusijos pajėgoms antradienį smogus pagrindiniam televizijos bokštui Kijeve žuvo penki žmonės ir dar tiek pat buvo sužeista. Ukrainos pareigūnai kaltina Maskvą sukėlus grėsmę šalia bokšto esančiam holokausto memorialui.

Ukrainos ir JAV prezidentų pokalbis telefonu vyko šeštą Rusijos invazijos į Ukrainą dieną, intensyvėjant Kijevo ir rytinio Charkivo miesto puolimui. 

„Prezidentas J. Bidenas pabrėžė nuolatinę Jungtinių Valstijų pagalbą Ukrainai, įskaitant nuolatinį pagalbos saugumui, ekonominės paramos ir humanitarinės pagalbos teikimą“, – nurodė Baltieji rūmai.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Joe Bidenas, Rusija, Maskvos invazija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS