V. Zelenskis: naujos Rados pirmas darbas – valdininkų neliečiamybės panaikinimas | Diena.lt

V. ZELENSKIS: NAUJOS RADOS PIRMAS DARBAS – VALDININKŲ NELIEČIAMYBĖS PANAIKINIMAS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį sakė, kad įstatymo projektas dėl valstybės pareigūnų neliečiamybės panaikinimo bus tarp pirmųjų projektų, kuriuos svarstys naujos sudėties parlamentas.

„Bus tarp pirmųjų, nes bus ne vienas projektas, kurį naujoji Rada svarstys pirmąją dieną. Mums reikia pagaliau panaikinti neliečiamybę“, – balsuodamas Kijeve žurnalistams sakė V. Zelenskis.

Naujoji Aukščiausioji Rada privalo asocijuotis su sąžiningumu ir efektyvumu, sakė jis. „Ji privalo būti sąžininga ir dirbanti“, – sakė V. Zelenskis.

Jis taip pat sakė, kad jau konsultuojasi su kai kuo, ką norėtų matyti kandidatu į ministro pirmininko postą, ir prasitarė, kad galvoja apie profesionalų ekonomistą be politinės patirties.

„Ministras pirmininkas... privalo būti ekonomistas, kuris yra tikras profesionalas ir yra be jokios politinės dimensijos (praeities). Labai norėčiau, kad tai būtų visiškai nepriklausomas žmogus, kuris niekada nebuvo premjeras, parlamento pirmininkas ar frakcijos seniūnas. Matau tokį žmogų. Jeigu atvirai, jau konsultuojuosi ir kalbuosi... su kai kuriais žmonėmis“, – žurnalistams sakė V. Zelenskis.

Sekmadienį Ukrainoje vyksta pirmalaikiai parlamento rinkimai, kuriuos V. Zelenskis sušaukė siekdamas į valdžią atvesti politikos naujokų ir konsoliduoti savo galią.

Jau balsavo 17,66 proc. rinkėjų

Sekmadienį Ukrainoje vykstančiuose parlamento rinkimuose iki vidurdienio balsavo 17,66 proc. rinkėjų, rodo Centrinės rinkimų komisijos duomenys dėl 76 apygardų iš 199.

Remiantis šiais duomenimis, Vinycios srityje balsavo 17,11 proc., Voluinės – 13,21 proc., Dnipro – 21,13 proc., Donecko – 21,30 proc., Žytomyro – 17,63 proc., Užkarpatės – 10,20 proc., Zaporožės – 21,58 proc., Ivano-Frankivsko – 13,17 proc., Kijevo – 18,50 proc., Kirovohrado – 23,58 proc., Luhansko – 25,58 proc., Lvovo – 12,96 proc., o Mykolajivo – 17,89 procento rinkėjų.

Odesos srityje rinkėjų aktyvumas siekė 15,40 proc., Rivnės – 16,70 proc., Sumų – 16,64 proc., Ternopilio – 13,07 proc., Charkovo – 22,12 proc., Chmelnyckio – 20 proc., Čerkasų – 22,41 proc., Černivcių – 11,56 proc., Černigovo – 23,91 proc., Chersono – 19,49 proc., Kijevo mieste – 17,36 procento.

Donecko srityje policija tikrina informaciją apie esą keturiolikos rinkimų apylinkių užminavimą, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija.

„Donecko srities Torecko mieste buvo gautas pranešimas apie esą visų 14 apylinkių užminavimą šiame mieste. Šiuo metu Nacionalinės policijos padaliniai imasi visų būtinų priemonių šiai informacijai patikrinti“, – per trumpą spaudos konferenciją Kijeve sakė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Zorianas Škiriakas.

Jo teigimu, evakuacija šiose apylinkėse nebuvo vykdoma.

GALERIJA

  • V. Zelenskis: naujos Rados pirmas darbas – valdininkų neliečiamybės panaikinimas
  • V. Zelenskis: naujos Rados pirmas darbas – valdininkų neliečiamybės panaikinimas
  • V. Zelenskis: naujos Rados pirmas darbas – valdininkų neliečiamybės panaikinimas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Gaus Zelenskis kulką į kaktą nuo savų ir baigsis jo prezidentystė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS