V. Zelenskis: padėtis fronte sudėtinga dėl vėluojančios pagalbos | Diena.lt

V. ZELENSKIS: PADĖTIS FRONTE SUDĖTINGA DĖL VĖLUOJANČIOS PAGALBOS

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė, kad jo kariai susiduria su sudėtingomis kovomis išsiplėtusios fronto linijos ruožuose, o Vakarų karinės pagalbos vėlavimas daro įtaką jo kariuomenei.

Maskvos pajėgos vėl pradėjo puolimą Rytų ir Pietų Ukrainoje ir užėmė Avdijivką rytinėje Donecko srityje, taip užsitikrindamos pirmą didelį laimėjimą nuo 2023 metų gegužę, kai užėmė Bachmutą.

„Keliose fronto linijos dalyse, kur Rusijos kariuomenė sutelkė didžiausias atsargas, padėtis labai sudėtinga“, – sakė V. Zelenskis.

Jis grįžo iš kelionės į brigadas aplink šiaurės rytų miestą Kupjanską fronto linijos Charkivo srityje.

Rusijos kariai „naudojasi tuo, kad vėluojama padėti Ukrainai“, tęsė V. Zelenskis ir pridūrė, kad jo šaliai trūksta artilerijos, jai reikia fronto priešlėktuvinės gynybos pajėgumų ir ilgesnio nuotolio ginklų.

Anksčiau tą pačią dieną Ukrainos kariai pranešė, kad susidūrė su smarkiu apšaudymu iš Rusijos pajėgų pietiniame Zaporižios regione.

Generolas Oleksandras Tarnavskis sakė, kad Rusija vykdo daugybę atakų netoli Robotynės kaimo – vienos iš nedaugelio vietų, kur Ukrainai per praėjusių metų kontrpuolimą pavyko atgauti žemes.

Platformos „Telegram“ įraše jis teigė, kad Rusija bandė žengti į priekį „nedidelėmis puolamosiomis grupėmis, dalyvaujant keliems šarvuotosios technikos daliniams“.

„Šie puolimo bandymai stabdomi, Robotynės apylinkėse priešas naikinamas“, – „Telegram“ teigė O. Tarnavskis, kuris vadovauja Ukrainos pajėgoms šiame rajone.

Anksčiau Rusijos karo tinklaraštininkai pranešė, kad Maskvos pajėgos yra pietiniame kaimo pakraštyje.

„Padėtis čia dinamiška, priešas smarkiai apšaudo“, – anksčiau pirmadienį per valstybinę televiziją sakė O. Tarnavskio atstovas spaudai Dmytro Lychovas.

Kaip ir daugybė gyvenviečių visoje Rytų Ukrainoje, Robotynė po ilgai trukusio artilerijos apšaudymo buvo visiškai sulyginta su žeme.

Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos gynybines pajėgas vargina amunicijos ir personalo trūkumas.

D. Lychovas sakė, kad Ukrainos kariams pasitraukus iš Avdijivkos, rusai persigrupuoja ir, anot jo, tikriausiai perkels dalinius į kitus sektorius.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Avdijivkos užėmimą likus kelioms dienoms iki vasario 24-osios, kai sukanka dveji metai nuo Rusijos invazijos pradžios, pavadino svarbia savo karių pergale.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, vėluojanti pagalba, padėtis fronte
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS