V. Zelenskis pareiškė paraginęs V. Orbaną prisijungti prie Kyjivo taikos pastangų | Diena.lt

V. ZELENSKIS PAREIŠKĖ PARAGINĘS V. ORBANĄ PRISIJUNGTI PRIE KYJIVO TAIKOS PASTANGŲ

  • 6

Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad paragino Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną prisijungti prie Ukrainos pastangų atkurti taiką šalyje, nuo 2022 metų kovojančia su Rusijos invazija.

V. Orbanas palaiko neįprastai šiltus ryšius su Maskva.

„Kalbėjau apie tai, ką jau pasiekėme su savo partneriais“, – po derybų su V. Orbanu savo tradiciniame vakariniame kreipimesi sakė V. Zelenskis.

„Pakviečiau Vengriją ir ministrą pirmininką V. Orbaną prisijungti prie atitinkamų pastangų“, – pridūrė jis.

V. Orbanas, atvykęs į Kyjivą pirmojo vizito nuo plataus masto karo pradžios, stovėdamas šalia V. Zelenskio ragino siekti „greitų paliaubų“.

Ukraina ne kartą atmetė raginimus sustabdyti kovas, nes, pasak jos, tai tik suteiktų Rusijai laiko persigrupuoti naujam puolimui.

Socialiniame tinkle paskelbtame vaizdo kreipimesi V. Zelenskis pažymėjo, kad V. Orbanas lankosi pirmą kartą „per daugelį metų“, ir teigė, kad ši kelionė yra svarbi, nes „prasideda iškart po to, kai Vengrija pradeda pirmininkauti ES [Europos Sąjungai]“.

„Tai aiškus ženklas, kad mums visiems Europoje svarbu išlikti vieningiems ir imtis bendrų veiksmų“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Kitaip nei daugelis kitų Europos lyderių, V. Orbanas Kyjive nesilankė nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją, ir yra laikomas labiausiai prorusišku 27 narių bloko lyderiu.

Ukrainos prezidentas sakė, kad per derybas su V. Orbanu padėkojo tarptautiniams taikos aukščiausiojo lygio susitikimo Šveicarijoje dalyviams ir kalbėjo apie pasirengimą antrajam susitikimui.

„Kalbėjau apie tai, ką jau nuveikėme su partneriais dirbdami tarp aukščiausiojo lygio susitikimų ir ruošdamiesi antrajam taikos aukščiausiojo lygio susitikimui. Pasiekta gerų rezultatų ir jų bus dar daugiau“, – sakė V. Zelenskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pagieža

Ką reiškia kokso pasekmės! Klounas pareiškė ,,paraginęs,, V. Orbaną.

Tam > pakrante

Tu demone apsiputojusiomis smegenimis, eksperimento auka, kvazimoda, nesiorientuojės kas vyksta aplinkoje. Gydytis per vėlu.

> Pakrante- Tu Debilas, tavo Tevas Debilas ir Motina Debilas

`
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS