V. Zelenskis: Rusija iki birželio ruošiasi mobilizuoti dar 300 tūkst. karių | Diena.lt

V. ZELENSKIS: RUSIJA IKI BIRŽELIO RUOŠIASI MOBILIZUOTI DAR 300 TŪKST. KARIŲ

  • 0

Rusija rengiasi iki birželio papildomai mobilizuoti 300 tūkst. karių, trečiadienį pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Galiu pasakyti, kad Rusija rengiasi iki birželio 1 dienos papildomai mobilizuoti 300 tūkst. karių“, – sakė V. Zelenskis per bendrą spaudos konferenciją su Kyjive viešinčiu kolega iš Suomijos Alexander'u Stubbu (Aleksandru Stubu).

Jį cituoja ukrainiečių portalas „The Kyiv Independent“.

Ukrainos karinė žvalgyba anksčiau teigė, kad Rusija tikriausiai padidins mobilizacijos pastangas po kovą surengtų prezidento rinkimų, kuriuose Vladimiras Putinas neturėjo realių varžovų.

Kovo pabaigoje V. Putinas pasirašė įsaką dėl 150 tūkst. piliečių pašaukimo tarnauti kariuomenėje per reguliarią pavasario šaukimo kampaniją.

Maskva teigia, kad šauktiniai nesiunčiami kovoti Ukrainoje, tačiau jaunuolių šaukimas į kariuomenę, kuris vyksta du kartus per metus, prasidėjo sklandant nuolatiniams gandams apie naują mobilizacijos bangą puolimui Ukrainoje.

Karinė tarnyba trunka 12 mėnesių.

Tarnybą pradėję šauktiniai patiria didelį spaudimą pasirašyti savanoriškas karines sutartis, leidžiančias juos siųsti kariauti į Ukrainą.

Ukraina taip pat ieško būdų, kaip mobilizuoti daugiau karių, o parlamente svarstomas atnaujintas mobilizacijos įstatymo projektas.

Atsakydamas į žurnalisto klausimą, kiek karių Ukraina planuoja mobilizuoti šiais metais, V. Zelenskis sakė, kad „mums nereikia pusės milijono“, tačiau atsisakė nurodyti konkretų skaičių.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Rusija, karių mobilizacija, birželis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS