V. Zelenskis sako norintis iš Vakarų gauti ilgojo nuotolio raketų ir naikintuvų | Diena.lt

V. ZELENSKIS SAKO NORINTIS IŠ VAKARŲ GAUTI ILGOJO NUOTOLIO RAKETŲ IR NAIKINTUVŲ

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė norįs, jog Vakarai į jo karo draskomą šalį atsiųstų ilgojo nuotolio raketų ir naikintuvų, galinčių padėti atremti Rusijos kariuomenę.

V. Zelenskis, kuriam trečiadienį sukako 45 metai, padėkojo Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui (Olafui Šolcui) ir JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) už sprendimą į Ukrainą siųsti seniai lauktus sunkiuosius tankus.

Tačiau ukrainiečių lyderis, kuris atrodė išsekęs, bet ryžtingas, pridūrė, kad jo šaliai reikia daugiau ginklų, įskaitant tolimojo nuotolio raketas ir naikintuvus.

„Šiandien kalbėjau su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu“, – vaizdo kreipimesi sakė V. Zelenskis.

„Taip pat turime pradėti Ukrainai tiekti tolimojo nuotolio raketas, tai svarbu – turime plėsti bendradarbiavimą artilerijos srityje“, – teigė jis ir pridūrė, kad Ukrainai reikia ir naikintuvų.

„Tai yra svajonė. Ir tai yra užduotis“, – sakė V. Zelenskis.

Jis taip pat paragino Vakarų šalis tankus siųsti skubiai ir pakankamą jų kiekį.

„Dabar svarbiausia yra greitis ir apimtis“, – nurodė Ukrainos prezidentas, kalbėdamas apie pristatymą ir karių apmokymą.

„Teroristinė valstybė turi pralaimėti, – sakė V. Zelenskis. – Kuo didesnę gynybinę paramą mūsų didvyriams fronte suteiks pasaulis, tuo greičiau baigsis Rusijos agresija.“

Anksčiau trečiadienį JAV paskelbė skirsianti 31 tanką „Abrams“, kad padėtų Ukrainai atremti Rusijos invaziją, taip žengdama panašų į Vokietijos žingsnį.

Šie du pranešimai Kyjivui, ištisus mėnesius prašiusiam, kad jo kovai padėtų sunkieji Vakarų tankai, yra didelis palengvėjimas.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, ilgojo nuotolio raketos, naikintuvai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS