V. Zelenskis su E. Macronu aptarė grūdų koridoriaus veikimą | Diena.lt

V. ZELENSKIS SU E. MACRONU APTARĖ GRŪDŲ KORIDORIAUS VEIKIMĄ

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį kalbėjosi su kolega iš Prancūzijos Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu) ir aptarė Kyjivo pasiūlyto jūrų koridoriaus, skirto saugiai laivų navigacijai po to, kai Maskva pasitraukė iš svarbaus susitarimo dėl grūdų, veikimą.

Pokalbis telefonu įvyko Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo kolegos Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano), kuris nori atnaujinti susitarimą dėl grūdų, aukščiausiojo lygio susitikimo Rusijoje išvakarėse ir tuo metu, kai Maskva dronais smogė Ukrainos Odesos sričiai.

„Taip pat aptarėme, kaip užtikrinti grūdų koridoriaus veikimą ir sustiprinti Odesos regiono saugumą“, – po pokalbio telefonu su E. Macronu socialinėje žiniasklaidoje pranešė V. Zelenskis.

Šią savaitę Ukraina pranešė, kad dar keturi laivai praplaukė „laikinuoju“ Juodosios jūros laivybos koridoriumi, kuris buvo sukurtas praėjusį mėnesį, siekiant užtikrinti saugią laivų navigaciją.

R. T. Erdoganas, tikintis, kad susitarimas bus atnaujintas, pirmadienį turi susitikti su V. Putinu Rusijos Juodosios jūros kurorte Sočyje.

V. Zelenskis taip pat padėkojo E. Macronui už itin svarbią Prancūzijos karinę pagalbą Kyjivui ir sakė, kad aptarė kitus paketus.

Gairės: grūdų koridorius, Volodymyras Zelenskis, Emmanuelis Macronas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS