V. Zelenskis: V. Putinas išnaudotų Ukrainos derybų dėl narystės ES vetavimą | Diena.lt

V. ZELENSKIS: V. PUTINAS IŠNAUDOTŲ UKRAINOS DERYBŲ DĖL NARYSTĖS ES VETAVIMĄ

  • 0

Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį įspėjo Europos lyderius, kad Vladimiras Putinas išnaudotų bet kokį nesugebėjimą susitarti dėl Ukrainos stojimo į Europos Sąjungą derybų pradžios.

„Žmonėms Europoje nebus jokios naudos, jei Maskva gaus iš Briuselio leidimą – neigiamos nuostatos Ukrainos atžvilgiu forma. V. Putinas neabejotinai panaudos tai prieš jus asmeniškai ir prieš visą Europą“, – vaizdo ryšiu ES viršūnių susitikimui sakė V. Zelenskis.

Žiniasklaida citavo V. Zelenskio prašymą Bendrijos valstybių ir vyriausybių vadovams nepasiduoti abejonėms ir neišduoti tikėjimo Europa.

„Ši diena įeis į mūsų istoriją. Nesvarbu, ar tai mums bus gerai, ar blogai, istorija viską užfiksuos. Kiekvieną žodį, kiekvieną žingsnį, kiekvieną veiksmą ir neveikimą. Kas už ką kovojo“, – sakė jis.

Jei niekas netikės Europa, kas palaikys Europos Sąjungos gyvybę?

„Labai svarbu, kad Europa šiandien vėl nepasinertų į neryžtingumą. Niekas nenori, kad Europa būtų laikoma nepatikima. Arba kaip nesugebanti priimti sprendimų, kuriuos pati parengė“, – teigė Ukrainos prezidentas.

V. Zelenskis, kurio žodžiai cituojami ir jo „Telegram“ kanalu, taip pat pabrėžė, kad Ukraina įvykdė visus ES jai pernai paskirtus „namų darbus“.

„Kalbame apie sprendimą, kuris buvo pažadėtas. Ir negirdėjau jokio kontrargumento, kodėl neturėtume įgyvendinti plano, dėl kurio susitarė visa Europa“, – teigė jis.

„Priėmėme svarbius įstatymus. Jūs visi – pabrėžiu: visi – gerai žinote, kad įvykdėme visus įsipareigojimus“, – sakė V. Zelenskis.

„Šiandien jūsų prašau vieno dalyko – neišduokite žmonių ir jų tikėjimo Europa, – sakė jis. – Jei niekas netikės Europa, kas palaikys Europos Sąjungos gyvybę?“

Gairės: Volodymyras Zelenskis, Vladimiras Putinas, derybos, narystė ES, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS