Vadovavimą Norvegijos karinėms oro pajėgoms pirmą kartą perėmė moteris | Diena.lt

VADOVAVIMĄ NORVEGIJOS KARINĖMS ORO PAJĖGOMS PIRMĄ KARTĄ PERĖMĖ MOTERIS

  • 3

Norvegija, viena labiausiai lyčių lygybe garsėjančių pasaulio šalių, penktadienį pranešė, kad pirmą kartą šalies karinių oro pajėgų vade paskirta moteris.

49 metų Tonje Skinnarland (Tonjė Skinarland), kuriai suteiktas generolo majoro laipsnis, paskyrimas į šias pareigas sutampa su šalyje prasidėjusiu karinių oro pajėgų modernizavimu, pakeičiant senąją naikintuvų F-16 flotilę ultramoderniais F-35s naikintuvais.

T.Skinnarland oro pajėgų vadės pareigas ėjo nuo spalio mėnesio, kai mirė jos pirmtakas.

Moteris kariuomenėje tarnavo tris dešimtmečius, tačiau niekada nebuvo pilotė. Jos paskyrimas vadovauti karinėms oro pajėgoms laikomas dar vienu svarbiu žingsniu į lyčių lygybę.

Nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios Norvegijos karinėse pajėgose moterys pilotuoja naikintuvus, sraigtasparnius, vadovauja povandeninių laivų įguloms.

Norvegijoje nuo praėjusių metų karinė tarnyba yra privaloma abiejų lyčių atstovams – tai unikalus atvejis NATO aljanse. Tačiau dėl vietų trūkumo, ginkluotosiose pajėgose tarnauja tik labiausiai motyvuoti asmenys.

Beveik vieną trečdalį praėjusią vasarą surinktų šauktinių sudarė jaunos moterys, kurios dažnai yra apgyvendinamos mišriuose bendrabučiuose, siekiant, kad geriau įsilietų į šalies pajėgas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

neužtenka turim vieną neklystančią beprotę

Anonimas

cha ha ha ...kaip sakoma,,pipiec atejo netiketai,,, tai jau ne troliu kriauna ,o viesnamis kriuomenej finansuojamas valstybes pilieciu, feminisciu ir geju kariauna.....

figaro

Europa greit visai suvistes...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS