Areštuota vaginos formos kajaką sukūrusi menininkė | Diena.lt

AREŠTUOTA VAGINOS FORMOS KAJAKĄ SUKŪRUSI MENININKĖ

  • 0

Japonijoje trečiadienį buvo areštuota menininkė, kuri pagal savo vaginos pavyzdį sukūrė kajaką ir kurios byla išprovokavo kaltinimus cenzūra.

Megumi Igarashi (Megumi Igaraši), kuri save vadina įžeidžiama žargono fraze „Rokude Nashiko“ („Rokudė Našiko), reiškiančia maždaug „nedorą vaiką“, buvo areštuota ir liepos mėnesį, kai internete bandė rinkti lėšas to kajako statybai.

Po kelių dienų, po teisinės apeliacijos ir tūkstančių žmonių pasirašytos peticijos už jos laisvę, ji buvo paleista.

Tačiau šį trečiadienį ji areštuota dėl įtarimų, kad „daugeliui žmonių“ nusiuntė nuorodą, „kurioje matyti jos planas sukurti valtį naudojant trimačius nepadorius duomenis“, sakė Tokijo policijos atstovė.

Pernai spalį ji „bandė pasiekti, kad tie žmonės, kurie nori finansuoti jos planą, atsisiųstų nepadorius 3D duomenis“, sakė atstovė.

Taip pat įtariama, kad M.Igarashi gegužės mėnesį per parodą Tokijuje pardavinėjo „CD-Rom“ su panašiais duomenimis.

„Nemanau, kad mano vagina yra kažkoks nepadorus dalykas“, – liepą per spaudos konferenciją po savo paleidimo sakė M.Igarashi, kuri pridūrė: „Buvau pasiryžusi niekada nenusileisti policijos galiai“.

Sekso žaisliukų parduotuvės vadybininkė, 44 metų Minori Watanabe (Minori Vatanabė), taip pat buvo areštuota už „nepadorių prekių demonstravimą savo parduotuvės vitrinoje, susimokius su Igarashi“. Tos prekės buvo demonstruojamos nuo maždaug praėjusių metų spalio iki šių metų liepos, nurodė policija.

Japonija garsėja savo pornografijos industrija, kuri stengiasi įsiteikti labai įvairiems skoniams.

Tačiau šalyje galiojantys įstatymai dėl nepadorumo vis dar draudžia vaizduoti pačias genitalijas, kurios atvaizduose paprastai būna cenzūruojamos.

Jei bus nuteista dėl nepadorios medžiagos platinimo ar laikymo pardavimo tikslais, M.Igarashi gali gauti kalėjimo iki dvejų metų bausmę ir (arba) baudą iki 2,5 mln. jenų (21 tūkst. dolerių).

GALERIJA

  • Areštuota vaginos formos kajaką sukūrusi menininkė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS