Valstybinė žiniasklaida: O. Scholzas susitiko su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu | Diena.lt

VALSTYBINĖ ŽINIASKLAIDA: O. SCHOLZAS SUSITIKO SU KINIJOS PREZIDENTU XI JINPINGU

  • 4

 Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) antradienį, paskutinę trijų dienų vizito į didžiausią Berlyno prekybos partnerę dieną, susitiko su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu), pranešė Pekino valstybinė žiniasklaida.

„Balandžio 16-osios rytą prezidentas Xi Jinpingas susitiko su Vokietijos kancleriu O. Scholzu Pekino svečių namuose „Diaoyutai“, – sakė valstybinis transliuotojas CCTV.

O. Scholzas, siekdamas sustiprinti prekybos ryšius, aplankė pietvakarių didmiestį Čongčingą, ekonomikos galiūną Šanchajų ir sostinę Pekiną.

Kanclerį nuo sekmadienio iki antradienio lydėjo gausi ministrų ir verslo vadovų delegacija – tai jau antroji jo kelionė į Kiniją nuo tada, kai jis pradėjo eiti pareigas.

Jis taip pat antradienį susitiks su premjeru Li Qiangu (Li Čiangu), posėdžiaus Vokietijos ir Kinijos ekonomikos komitete ir surengs spaudos konferenciją.

O. Scholzo vizitas vyksta tuo metu, kai daugelis Vokietijos Vakarų sąjungininkių konfrontuoja su Kinija įvairiais prekybos klausimais.

Briuselyje atliekami keli tyrimai dėl Kinijos įmonių valdomų saulės baterijų, vėjo turbinų ir elektrinių automobilių gamintojų.

Tuo metu Jungtinės Valstijos tiria, kokią grėsmę nacionaliniam saugumui kelia automobiliuose esančios kiniškos technologijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cha.kaip tai gali būti?

Juk anūkas gabrielius jau nugalėjo kinijos drakoną

JANKIŲ vasalai vokiečiai - prarado JANKIŲ pasitikėjimą

ir ieško užuovėjos KINIJOJE , kurią jie vadina blogio AŠIMI.-- Tai rodo , jog VAKARAI labai pasmirdo ir nusikalstamai ieško vietos AZIJOJE, kad galėtų u ž k r ė s t i gerai gyvenančius azijiečius -- VAKARAMS n e p a v y k s gražbyliaujant apgauti nei KINIJOS , nei RUSIJOS-- jų gigantomanijos ERA pasaulyje baigėsi - tai patvirtina jų dabartinė visapusiška a g r e s y v i laikysena

Expert

Vokiečiui pasturgalis dega,mato kad JAV nera tas pagalbos skėtis ,kuris padėtų išlaikyti vokietijos stabilumą ,todėl beliko tik Kinija pagal galingumą antra pasaulyje,kuri gali pagelbėti ,ne žodžiais kaip JAV, o darbais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS