Kinijos prezidentas Xi Jinpingas Serbijoje sutiktas su „pagarba ir meile“ | Diena.lt

KINIJOS PREZIDENTAS XI JINPINGAS SERBIJOJE SUTIKTAS SU „PAGARBA IR MEILE“

Trečiadienį Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius, šiltai sutikęs prezidentą Xi Jinpingą, dar kartą patvirtino tvirtai remiantis Kinijos suverenitetą Taivano atžvilgiu.

A. Vučičius pasitiko Xi Jinpingą ir jo žmoną Peng Liyuan prie pagrindinio vyriausybės pastato Belgrade, jiems buvo patiestas raudonas kilimas. Kinijos lyderis buvo pasveikintas saliutuojant, skambėjo Kinijos himnas, tarp paspaudusiųjų ranką buvo ministras pirmininkas ir Serbijos nacionalinio banko valdytojas. Abu lyderiai mojavo iš balkono keliems tūkstančiams lauke susirinkusių žmonių, kai kurie turėjo Kinijos vėliavėles.

A. Vučičius pavadino Xi Jinpingą „Serbijos draugu“. „Niekur kitur jis neras tokios pagarbos ir meilės, kokią ras čia, mūsų Serbijoje“, – pridūrė A. Vučičius.

Xi Jinpingui plojant, jis miniai pasakė: „Turime aiškią ir paprastą poziciją dėl Kinijos teritorinio vientisumo. Taip, Taivanas yra Kinija“. Pekinas laiko savarankiškai valdomą demokratinę salą savo teritorija ir neatmeta, kad gali ją atsiimti ir jėga.

Niekur kitur jis neras tokios pagarbos ir meilės, kokią ras čia, mūsų Serbijoje.

Abiem lyderiams susėdus, Xi Jinpingas sakė A. Vučičiui, kad „tarp mūsų šalių jaučiamas stiprus draugystės jausmas“.

Xi Jinpingas atvyko į Belgradą antradienio vakarą po valstybinio vizito Prancūzijoje, pirmąją per penkerius metus kelionę į Europą jis užbaigs Vengrijoje. Ten jo laukia ne mažiau draugiškas Viktoro Orbano sutikimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Uij

Laukinis sribas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS