Vašingtonas: Izraelio karinės operacijos Rafache tebėra tikslinės | Diena.lt

VAŠINGTONAS: IZRAELIO KARINĖS OPERACIJOS RAFACHE TEBĖRA TIKSLINĖS

Izraelio karinės operacijos Rafacho mieste Gazos Ruožo pietuose, pasak JAV, kol kas nepasiekė tokio masto, kuris keltų nerimą vyriausybei Vašingtone.

„Izraelio karinės operacijos toje teritorijoje kol kas yra labiau tikslinės ir ribotos (ir) neapima didelių karinių operacijų tankiai apgyvendintų miesto vietovių centre“, – trečiadienį Vašingtone pareiškė JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake‘as Sullivanas.

Jo buvo paklausta, ar Izraelis sureagavo į JAV vyriausybės nuogąstavimus ir ar ji palaiko Izraelio kariuomenės veiksmus Rafache. J. Sullivanas tiesiogiai neatsakė į klausimą, tačiau užsiminė apie tai, kad praėjusį savaitgalį lankėsi Izraelyje, kur tęsė jau kelias savaites vykstančias išsamias diskusijas apie Rafachą. Jis dar kartą patvirtino JAV poziciją Izraelio vadovybei ir buvo informuotas „apie tai, kaip jie tobulina savo požiūrį“.

JAV atmeta didelio masto Izraelio sausumos puolimą Rafache.

Izraelio kariuomenė prieš dvi savaites pradėjo sausumos operaciją miesto rytuose. Anot „Times of Israel“, Izraelio kariuomenė skaičiuoja, kad nuo tada iš ten pasitraukė apie 950 000 palestiniečių, tačiau manoma, jog mieste vis dar gyvena apie 300 000-400 000 civilių. Prieš Izraelio kariuomenės įsiveržimą Rafache prisiglaudė daugiau nei 1 mln. Gazos Ruožo viduje perkeltų palestiniečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS