Atsisveikinimas su anapilin iškeliavusiu Dž. H. W. Bušu: šuo budėjo prie karsto | Diena.lt

ATSISVEIKINIMAS SU ANAPILIN IŠKELIAVUSIU DŽ. H. W. BUŠU: ŠUO BUDĖJO PRIE KARSTO

  • 6

Buvusio JAV prezidento Džordžo H. W. Bušo palaikai pirmadienį buvo pašarvoti Kapitolijuje Vašingtone. Pradžioje paskutinę pagarbą velioniui atiduos Senato ir Atstovų Rūmų nariai, o tada iki trečiadienio su 41-uoju JAV prezidentu, Baltuosiuose rūmuose šeimininkavusiu 1989-1993 metais, galės atsisveikinti piliečiai.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį yra paskelbęs nacionaline gedulo diena. Tą dieną Nacionalinėje katedroje Vašingtone vyks pagrindinės gedulo iškilmės.

D. Trumpas su žmona Melania dalyvaus gedulo ceremonijoje. Po to Dž. H. W. Bušo palaikai bus pervežti atgal į Teksasą. Jis amžinojo poilsio atguls ketvirtadienį Koledž Steišene Teksase, A&M universiteto, kuriame yra jo biblioteka ir muziejus, teritorijoje.

Velionio šuo budėjo prie mirusio šeimininko karsto

Dž. H. W. Bušo šuo pagalbininkas atidavė duoklę savo šeimininkui prie JAV vėliava uždengto karsto.

Bušų šeimos atstovas Jimas McGrathas (Džimas Magreitas) sekmadienį socialiniuose tinkluose paskelbė balto Labradoro retriverio Sully (Sali) nuotrauką su antrašte „Misija baigta. #Prisimenant 41-ąjį (JAV prezidentą)“.

94-erių Dž. H. W. Bušas mirė penktadienį savo namuose Hiustone. Jo atminimas bus pagerbtas per kelis viešuosius ir privačius renginius Hjustone ir Vašingtone, o antradienį G. H. W. Bušas bus palaidotas Teksase.

Sully vyresniajam Bušui birželį perdavė pelno nesiekianti organizacija „America's VetDogs“. Prezidentas sirgo Parkinsono liga, taigi, šuns jam reikėjo, kad atidarytų duris, pakeltų daiktus ir prireikus pakviestų pagalbą.

Kaip iš Hjustono pranešė televizija KTRK-TV, Sully dabar bus grąžintas Niujorke įsikūrusiai „America's VetDogs“, o vėliau keturkojis prisijungs prie Walterio Reedo (Valterio Rido) nacionalinio karinio medicinos centro šunų programos.

R. Karoblis dalyvaus Bušo laidotuvėse

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis atstovaus Lietuvai velionio Jungtinių Valstijų eksprezidento Dž. H. W. Busho (Džordžo H. V. Bušo) laidotuvėse.

Tai BNS pirmadienį patvirtino prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnyba.

Dž. H. W. Bušo laidotuvės antradienį vyks Teksase.

GALERIJA

  • Atsisveikinimas su anapilin iškeliavusiu Dž. H. W. Bušu: šuo budėjo prie karsto
  • Atsisveikinimas su anapilin iškeliavusiu Dž. H. W. Bušu: šuo budėjo prie karsto
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Debilai

Prie ko čia rusai. Raskite nors vieną tikrą. O šuniukas liūdi, jam jis buvo mylimas šeimininkas.

tomui

matai, šuo gi amerikietis. O čia pas mus dar didžioji dauguma kolxoziškai rusiškai masto ir gyvena.

tomas

Netgi šuo atidavė pagarbą šeimininkui, o štai tokie ,,išgamos" net ir pakeltos šuns kojos neverti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS