Vašingtone viešintis V. Zelenskis įspėja, kad be JAV karinės paramos Ukraina pralaimės | Diena.lt

VAŠINGTONE VIEŠINTIS V. ZELENSKIS ĮSPĖJA, KAD BE JAV KARINĖS PARAMOS UKRAINA PRALAIMĖS

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, ketvirtadienį stojęs prieš skeptiškai nusiteikusius respublikonus JAV Kongrese, perspėjo, kad Kyjivas pralaimės kovą su Rusija, jei bus nutrauktas JAV milijardų dolerių paramos srautas.

Senato demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris) nurodė, kad pokalbio metu V. Zelenskis sakė, jog Ukraina pralaimės karą, jei toliau negaus būtinos pagalbos iš JAV.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Vašingtonas ėmėsi iniciatyvos teikti Vakarų pagalbą Kyjivui, o Kongresas iki šiol patvirtino daugiau kaip 100 mlrd. dolerių (93,77 mlrd. eurų) pagalbą, įskaitant 43 mlrd. dolerių (40 mlrd. eurų) karinę paramą.

Tačiau respublikonai vis dažniau teigia, kad pagalba Ukrainai turėtų būti nutraukta.

Todėl antrasis V. Zelenskio vizitas į JAV Kongresą karo metu, vėliau apsilankymas Pentagone ir susitikimas su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) buvo daug sunkesnis nei pirmoji kelionė 2022 metų gruodžio mėnesį.

Į Vašingtoną atvykęs Ukrainos lyderis, dėvėdamas savo firminius karinio stiliaus drabužius, sakė, kad tikisi prasmingų derybų, ir pridūrė, kad šalies oro gynyba tebėra vienas iš svarbiausių klausimų.

V. Zelenskis į Vašingtoną atvyko iškart po dar vienos Rusijos raketų smūgių bangos. Maskva smogė keliems Ukrainos miestams, Chersone žuvo mažiausiai trys žmonės, daugybė žmonių buvo sužeista kitose vietovėse.

Gairės: karas Ukrainoje, karinė parama Ukrainai, JAV, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS